| | |

Solbærrom

solmodne solbær, forvandles til sød solbærrom

Det her er en af de opskrifter som indeholder ganske få ingredienser, men alligevel er den ganske svær at lave – ikke fordi fremstillingen er svær, men ventetiden!!

Du skal nemlig vente en hel måned inden solbærromen hældes på flasker, og her efter bliver den kun bedre af at stå.  En solbærrom du laver nu, vil være helt fantastisk  jul eller endda til næste år.

Du kan søde din solbærrom på to måder. eller honning – Jeg bruger sukker, men her er det lidt et spørgsmål om smag og behag. Jeg vælger sukker, da jeg generelt ikke er så glad for smagen. Ikke fordi smagen af honning vil være gennemtrængende i solbbærromen, men fordi jeg ikke vil komme til at bruge resten af honningen til noget.

Sorte solmodne solbær, forvandles til sød solbærrom

Jeg vil anbefale dig at lave dobbelt (eller trippel) portion af opskriften, da erfaringen viser at solbærromen forsvinder hurtigt. Det er også den perfekte værtindegave, hvis du hælder den på små pæne flasker. Hvem ville ikke blive glad for en lille flaske hjemmelavet solbærrom?

Friske eller frost?

Du kan godt lave solbærrom af frosne solbær, men jeg vil klart anbefale dig at bruge friskplukkede solmodne solbær – det giver den bedste smag.

1 liter

  • 5-600 g solmodne solbær 
  • 4-500 g sukker eller 5 store spsk honning
  • 10 blade fra solbærbusken – kan undlades
  • 1 flaske mørk rom – ikke krydret 

Fremgangsmåde

  1. Skyl solbærne og bladene.
  2. Pil stilken af solbærne, men lad bare blomsten sidde på – den er alligevel vild svær at få af.
  3. Kom og blade op i et stort 2 L patentglas, som du har skoldet med varmt inden brug.
  4. Tilsæt og rom.
  5. Luk glasset og ryst det hele godt sammen.
  6. Nu kommer det svære – for nu skal du bare vente.
  7. Ryst glasset 2 gange om dagen, indtil alt sukkeret er opløst.
  8. Lad solbærromen trækker i min. 1 måned.
  9. Når solbærromen har trukket sies den, og kommes på flasker.
  10. Opbevar flaskerne mørkt, og lad dem gerne stå indtil jul – hvis muligt.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.