|

Hvornår drikker jeg Spumante

Mange gange sammenligner man med Champagne, men den går ikke! Når jeg åbner en god flaske Champagne, er det som reglen forbundet med +500 kr. og en speciel anledning.

Min regel for Spumante er, at den stort set kan drikkes til alt, men der er helt klart et par områder hvor den gør sig bedre. Jeg selv bruger den ofte til en velkomstdrink.
Casina Bric 460 Spumante Brut Rose, der er lavet efter Martinotti metoden, er tør men stadig frugtig og frisk. Den lyserøde farve gør det også mere elegant som en velkomstdrink.
Derudover går den til de fleste fiskeretter, men jeg vil dog ikke anbefale paneret fisk med opbagt sovs. Her dør alt vin – er bedre til dette formål.
Men skaldyr, alt hvidfisk og en god sovs er super til Spumante.

spumante kan bruges som velkomstdrink
Min regel for Spumante er, at den stort set kan drikkes til alt, men der er helt klart et par områder hvor den gør sig bedre. Jeg selv bruger den ofte til en velkomstdrink

Spumantes alsidighed

Jeg elsker Spumante til , og det er en fejl kun at tænke til osten. Så snart der kommer på bordet, dur rødvin ikke – her er det , eller en god Spumante.
Men der hvor den smager allerbedst, er fredag sen eftermiddag, når min dejlige kone starter på at lave mad, og jeg går til hånde –  der nyder vi et glas Spumante. Ugen er slut, det er weekend, og vi skal leve livet med god mad, vin med venner og familie, hvad er så bedre end at starte med et glas boblevand.

"<yoastmark

Martinotti metoden

Der findes Spumante der er produceret efter metoden Martinotti. Her er vinen på ståltanke i 6 til 12 måneder, og derefter i flaske lige så lang tid. Her kommer vinen ofte til at have en sukkerindhold +3% og op. Men køber man den Brut, og  dermed sikre et lavt sukkerindhold, så slipper man for de super søde Spumanter. Typisk i prislejet fra 150 kr og op.

 

Der findes Spumante der er produceret efter metoden Martinotti. Her er vinen på ståltanke i 6 til 12 måneder, og derefter i flaske lige så lang tid.
Der findes Spumante der er produceret efter metoden Martinotti. Her er vinen på ståltanke i 6 til 12 måneder, og derefter i flaske lige så lang tid.

Metodo Classico Millesimato

Så er der Metodo Classico Millesimato, som begynder at konkurrerer med Champagnen, mindre bobler og ofte brut.

Jeg selv er kommet til at holde meget af Metodo Classico Millesimato, specielt dem som er lavet på Nebbiolo druen, frisk, frugtig, og med en lækker tør smag. Priserne er fra 250-300 kr og op, så på den side kan den godt konkurrerer med Champagnen.
Der er flere producenter der producerer Spumante på mange forskellige drue, men i min verden skal Spumante produceres på Nebbiolo som er drue nr. 1  i Piemonte. Så med det sagt, er det bare at komme i gang, en flaske et par gange om måneden gøre livet bedre.

Nebbiolo druen, frisk, frugtig, og med en lækker tør smag.
Jeg selv er kommet til at holde meget af Metodo Classico Millesimato. specielt dem som er lavet på Nebbiolo druen. Frisk, frugtig, og med en lækker tør smag.

 

Hvis du er interesseret i at vide mere om Spumante, – er du er du velkommen til at kontakte mig, for en uforpligtende snak.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev eller vores facebook side

 

https://www.facebook.com/vinoplevelser/

https://www.facebook.com/lindaslaekkerier/9

https://www.wine2us.com/

 

 

 

 

 

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *