Niels Bjørn fra Wine2us.com fortæller om vin
|

wine2us – En stærk og næsten ukontrollerbar følelse

Mit navn er Niels Bjørn, og jeg er ejer af vin import. Jeg har været så heldig at blive inviteret til at skrive om vin på Linda’s mad vidunder side.

Niels Bjørn Andersen, indehaver af Wine2us vinimport
Vi arbejder for at alle vores produkter skal være af en høj kvalitet. Smag er individuel det er kvalitets bestemmelse ikke.

Interessen for vin

Jeg har interesseret mig for vin siden 1997 hvor jeg skiftede og ud med vin som min foretrukne drik, ud over vand. Jeg vil prøve og dele lidt ud af min viden omkring vin, og stil gerne spørgsmål så bliver det meget sjovere.

Dyr æder og drikker for at slukke sult og tørst, vi som mennesker er blevet beriget med smagssanser dette giver os mulighed for at nyde. Jo mere vi ved om hvad vi indtager jo mere spændende bliver oplevelsen. Derfor arbejder vi i wine2us  ud fra følgende principper:

Passion : Stærk og næsten ukontrollerbar følelse. Det er sådan vi har det med vin og vores produkter.

Quality : Den grad af kvalitet noget har. Vi arbejder ikke bare på en webside, vi er med i marken og kender producenterne ved et nært forhold. Vi arbejder for at alle vores produkter skal være af en høj kvalitet. Smag er individuel det er kvalitets bestemmelse ikke.

Enjoyment : Den tilstand eller process der er ved at tage del en nydelse af noget.

Du kan komme og smage vin hos os
Vi tror på livet er for kort til at købe vin man ikke bryder sig om, og derfor skal man jo kunne smage før at man køber.

Kom og smag vinen før du køber!

Kender du den hvor du stå og skal beslutte dig for at købe en vin, det kan være prisen der trækker, det kan være etiketten der tiltrækker dig, det kan være at du har smagt den før.

Vi tror på livet er for kort til at købe vin man ikke bryder sig om, og derfor skal man jo kunne smage før at man køber.
Det kan du i vores “lille butik”, Wine2us. Vi holder vanlig vis åbent lørdage fra 11.00 til 15.00.

En vinmark i Piedmonte Italien
En god Barolo kan sagtens ligge i 20 år og stadig smage super godt.

Et godt vin råd

Nu er vinter og forår ved at være omme. En spændende tid for vinelskere da vinbonden har været i gang med at flaske vinen, sætte etiketter på – ned i kasserne og ud til forbrugerne. Hvilken gave!  Nu er det tid til at smage de friske dråber med massere af frugt, og ikke altid den harmoni som vinen ender med.

Wine2us henter selv vinen hjem fra Piedimonte Italien
Det meste vin kan sagtens tåle et år eller to i flasken, men de fleste billige flasker vinder ikke ved at blive gemt –  så de skal bare drikkes!

Gem eller drik?

Men her har du mulighed for at gøre fund, som om 3-5 år bliver en stor oplevelse.
Med hvad skal jeg gemme, og hvad skal jeg drikke?
Det meste vin kan sagtens tåle et år eller to i flasken, men de fleste billige flasker vinder ikke ved at blive gemt –  så de skal bare drikkes!
Så hvis der stå på flasken at den er god til kylling, bøf, suppe, ost  – og en hyggelig aften, kan jeg næsten sige at den bare skal drikkes. Men bruger du 2-300 kr gavner et par år på flasken.
En god Barolo kan sagtens ligge i 20 år og stadig smage super godt.

her ligger vinen på tønder
Skal du gemme/opbevare vin så er alt efter hvem du spørger mellem 15 og 17 grader det optimale

Opbevaring

Til slut for denne gang også lidt om opbevaring, vin kan godt lide varme, så længe druerne hænger på vin stokkene, derefter er det slut, så over køleskabet eller vin reol i stuen er et no no. Skal du gemme/opbevare vin så er alt efter hvem du spørger mellem 15 og 17 grader det optimale. 23 grader og du kan være sikker på en meget moden vin ganske hurtigt. Dog er svingene temperature det værste, ren slagtning af vinen.

Skriv til Linda hvis du gerne vil høre om et specielt emne. Næste emne bliver “hvad drikker jeg til hvilken mad eller lejlighed” Du kan også besøge Wine2us.com og læse om de vine jeg importere fra Piemonte.

De bedste hilsner

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *