Vi kender det alle som forældre - at få en fuld madkasse retur, efter en lang skoledag. Her får du 6 frokost forslag som inspiration til spændende madpakker, som børnene vil elske.
|

6 frokost forslag

Vi kender det alle som forældre – at få en fuld madkasse retur, efter en lang skoledag. Her får du 6 frokost forslag som inspiration til spændende madpakker, som børnene vil elske.

Der skal brændstof på en bil, ellers kan den ikke køre – det er sådan jeg forklare mine drenge, hvorfor det er vigtigt at man husker at spise sin frokost, også selvom legepladsen og vennerne trækker. Så derfor kommer her 6 frokost forslag til en sjovere madpakke.

Jeg husker det selv, fra da jeg var barn. De sure rugbrødsmadder, som voksede i munden på en, efter en hel dag i tasken.  Alle de andres madpakker så meget bedre ud end min, og var man heldig, kunne man bytte en mad med sin sidemakker.

Nu hvor jeg selv har to drenge i indskolingen, er det mig meget magtpåliggende, at deres madpakker er indbydende og varierer fra dag til dag.

MEN…..

Nok skal madpakkerne være spændende, men her i huset for man ikke lyst og pizzasnegle med. Bevars pizzasnegler er da ganske fine som en lille lækker overraskelse, men vil aldrig være primær i mine madpakker.

I mine madpakker finder man også altid gnavegrønt og et stykke frugt. Agurkestave, cherry tomater, og er en fast del af indholdet i køleskabet. Men udover gnavegrønt og frugt kan man også komme små bøtter med f.eks kogte pastaskruer, bananchips, havrefras, peanuts, mandler, ristet majskerner, tørret abrikoser, eller en dressing til at dyppe gnavegrønt i.

Man må jo erkende, selv som voksen at rugbrød hurtigt kan blive pænt kedeligt. Der er i hvert fald ikke en af mine favoritter, og det samme gælder mine drenge. Derfor begyndte jeg at bage rugklappere, som jo faktisk er ligesom rugbrød, bare bagt som en flad bolle og kan smøres som en lækker sandwich. De er perfekte til madpakken, og du kan varierer dejens indhold som du vil.  Jeg bruger dog altid mest rugmel, og varierer så mellem havergryn, hvedemel, og forskellige kerner.

Med rugklappere bliver madpakken lidt sjovere

Rugklappere Perfekt til madpakken

 

En mættenden overraskelse  i madpakken, propfyldt med grønsager og rugmel. Jeg laver altid en stor portion da de er perfekt af fryse ned. Tag en frossen pirog op af fryseren, og kom den i madpakken – så holder den madpakke kold, og når at tø op inden frokostpausen.

Pirogger til madpakken

Pirogger til madpakken

 

Æggemuffins

En lille haps som mætter godt, og som jeg også gerne selv spiser på jobbet. De mætter utroligt godt, og til de lidt størrer børn ville æggemuffins sagtens kunne være den primærer del af madpakken. Brug gerne dine rester af grøntsager fra køleskabet, og varierer dem fra gang til gang. Bruge også gerne forskellige krydderurter.

Æggemuffins er en lækker lille sag, som du let kan medbringe hvis du er på farten.Æggemuffins smager godt hvad end de spises direkte efter de er lavet,

Æggemuffins

 

Kopnudler

En alternativ frokost til det ældre barn og ungt menneske, som har adgang til kogende vand på skolen. Jeg elsker selv hjemmelavet kopnudler, og spiser det ofte på jobbet.  Den hjemmelavede udgave har væsentligt mere fylde og gods i sig, end de små pakker man kan købe i butikkerne,  og som kun mætter i 5 min.

så let laver du din egen kopnudler.

Kopnudler

 

Muslibar

En gang imellem kan jeg også godt finde på at komme en hjemmelavet muslibar i drengenes madpakke. Der er små overraskelser som disse, der gør at madpakkerne bliver spist. De ved dog også godt, at hvis man springer sit gnavegrønt over, kan der ikke være plads til små overraskelser, for en bil kan ikke køre på saftevand.

Når den lille sult melder sig er en müslibar med appelsin og nødder den perfekte snack Perfekt til madpakken, til kaffen, eller som en lille snack

Müslibar med appelsin og nødder

pølsehorn

Grønne pølsehorn eller Hulk hapser – kært barn har mange navne. Disse pølsehorn er uden hvedemel, og et godt alternativ hvis man vil undgå for meget stivelse. Med en lille bøtte med i madpakken, eller på jobbet – kan man holde sulten væk længe med et par stykker af dem her

Broccoli pølsehorn er noget jeg laver, når jeg er kørt lidt træt i frokosten.  De kan fryses og tør hurtigt op.

Broccoli pølsehorn helt uden mel

 

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *