Beef Wellington er perfekt som gæstemad. Det overrasker de fleste gæster, da mange tror det er svært at lave. Så hvis du har mod på det vil jeg vise dig, hvor nemt det egenlig er.
| | | | |

Beef Wellington

er perfekt som gæstemad. Det overrasker de fleste gæster, da mange tror det er svært at lave. Så hvis du har mod på det vil jeg vise dig, hvor nemt det egenlig er.

Men er faktisk ikke så svært som man skulle tro. Men kræver lidt forberedelse.  Der er mange steps man skal igennem, før du kan sætte din beef wellington i ovnen, men tro mig, det er det hele værd.

Beef Wellington

kan laves i løbet af dagen, så du kan sætte den i ovnen når dine gæster kommer. Nemmere bliver det ikke.

er også en klassiker til nytårsaften – Jeg fik den selv i år med lækre sprøde pandestegte kartofler, gulerodsmos og en skøn grønkålsalat til.

Parmaskinke med champignon
med champignon
Mørbrad med dijon sennep, klar til rulning
Mørbrad med dijon sennep, klar til rulning
Rullet og pakket ind i husholdningsfilm
Rullet og pakket ind i husholdningsfilm

 

Pakket ind i butterdej
Pakket ind i

4 pers.

Fremgangsmåde

  1. Puds mørbraden af, ved at fjerne sener, og krydr den med salt og peber.
  2. Hak champignon og groft (de skal blendes senere) og stil dem til side til senere.
  3. Varm en pande op med lidt olie, og brun mørbraden godt på alle sider.
  4. Lad den køle lidt af mens du svitser champignon, løg og godt på samme pande som du har brunet kødet på.
  5. Rod rundt i champignonerne af og til. Når de har fået farve og væsken er fordampet, kommes hele blandingen i en blender og køres helt glat.
  6. Kom den blendede champignons blanding tilbage på panden, og varm det godt igennem, mens du rør hyppigt.
  7. Kom massen op i en skål til senere.
  8. mørbraden ind i med en pensel.
  9. Læg to lange baner af husholdningsfilm ud på bordet, så de ligger med den lange side op af hinanden.
  10. Læg nu parmaskinken ud på filmen i et lag – forsøg ikke at have nogle huller.
  11. nu champignonmassen ud på parmaskinken i et jævnt lag.
  12. Læg mørbraden oven på /svampemassen i den ene ende, og rul nu forsigtigt mørbraden ind . Brug husholdningsfilmen til at stramme rulningen.
  13. Læg rullen i køleskabet indtil en time før gæsterne kommer, hvor du tager rullen ud, og lad den ligge 30 min på køkkenbordet.
  14. Fjern nu husholdningsfilmen fra rullen.
  15. Læg de to ruller i forlængelse af hinanden, med et overlap på 1 cm.
  16. Læg mørbradrullen på butterdejen – i den ene ende, og rul mørbraden ind i butterdej.
  17. Når du har rullet den halvt ind, kan du folde enderne af dejen ind og fortsætte med at ruller. På den måde for du lukket enderne på en pæn måde.
  18. Tænd ovnen på 200 grader.
  19. Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir, og pensel den med sammenpisket æg, inden du kommer den i ovnen.
  20. Bag mørbraden i ca. 30-45 min – eller ind til den har en kernetemperatur på ca. 55-57 grader.
  21.  Tag mørbraden ud af ovnen og lad den hvile 15-20 min inden du skær og serverer.

Velbekomme

Tips : Har du trøffel pasta, elle trøffelolie, smager det skønt i champignonmassen.

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *