Bønne fad med feta
Bønne Fad med feta – en perfekt vegetarret
Jeg er hverken vegetar eller veganer, men jeg har på det sidste fået øjnene op for skønheden ved vegetarretter. Blandt andet Bønne Fad med feta.
Ikke nok med at vi vist alle sammen godt ved at produktionen af kød er ret hård ved klimaet, så findes der virkelig mange alternativer til kød. Bønner er en af dem, og ligesom med koriander og soltørret tomater, er man enten for eller imod.
Bønner kan være en melet og småkedelige omgang, men er du påpasselig med din tilberedning, kan du med få ingredienser få et utroligt mættende måltid, for ganske få penge.
Bønne Fad med feta, er en af de retter som du kan have i baghånden, hvis du ikke lige har fået handlet ind, da størstedelen af ingredienserne er på dåse eller er noget du sikkert har i køleskabet i forvejen.
Til sådan en ret, serverer jeg gerne Ramsløg tzatziki den nordiske hvidløgsdressing og Flutes med parmesan og krydderurter
3-4 pers
- 1 dåse butterbeans
- 1 dåse black beans
- 1 dåse cannellini beans
- 2 dåser hakket tomater
- 2-300 g feta
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk cayenne peber
- 1 tsk sukker
- 1 spsk oregano
- 1 bundt persille
- Olivenolie
- Salt
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Kom olie i en gryde og svits løg og hvidløg her i.
- Kom hakket tomat i gryden og rør rundt.
- Tilsæt oregano, cayennepeber, sukker og salt.
- Lad tomatsaucen koge et par min.
- Skyl bønnerne og kom dem i tomatsaucen.
- Lad det hele koge 5 min. og kom det derefter op i et ildfast fad.
- Fordel feta ud i fadet og komme det i ovnen i 30 min.
- Drys hakket persille ud over bønne fadet inden servering.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.