Broccolibrød med kikærter
Broccolibrød med kikærter og gulerødder kan være et god alternativ, hvis du ikke spiser brød.
I perioder forsøger jeg ikke at så meget stivelse, som f.eks ris, pasta og brød. Detfor må man finde på alternativer, så man stadig kan deltage i søndags frokosten med ungerne, uden at skulle skille sig for meget ud med sin mad.
Broccolibrød opstod fordi jeg helst ikke vil smide mad ud, og efter at have lavet broccolipølsehorn, stod jeg tilbage med stokken fra et broccoli og tænkte at det i grunden var ærgerligt at smide det ud, hvis man nu kunne bruge det til noget – så det røg en tur i blenderen og på den måde opstod broccolibrød.
ca. 10 stk.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Skær stokken i mindre stykker og blend det fint.
- Kom det i en skål.
- Blend kikærterne og kom det op i skålen.
- Riv gulerødderne og kom dem i skålen.
- Tilsæt æg, HUSK salt og oregano.
- Rør godt rundt til en ensartet masse.
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Kom en stor skefuld “dej” i hånden og form det til en flad kage.
- Fortsæt et al dejen er brugt.
- Bag broccolibørdet i ovnen i 15-20 min, eller ind til de har fået lidt farve og er faste i strukturen.
- Lad dem køle af, inden du kommer dem i en pose.
Tips. brug broccolibrødet som tilbehør til aftensmaden, eller som rugbrød. Jeg kommer gerne smøreost og tomater eller æg og mayonnaise på.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.