Krydret, cremet og kanon lækker butter chicken er en af mine absolutte favoritter fra det indiske køkken
| |

Butter Chicken

Krydret, cremet og kanon lækker butter chicken

Butter chicken er en af mine absolutte favoritter fra det indiske køkken – skarpt forfulgt af Duftende dejlig Dahl

Duftende dejlig Dahl er en indisk linse ret med massere af krydderier. Er du ikke til stærk mad, kan du bruge lidt mindre chili, eller helt undlade den.
Duftende dejlig

Den er stærk uden at ødelægge munden, og rummer så utroligt mange forskellige smagsnuancer.

Når du laver Butter chicken kan du lige så godt finde den store gryde frem. Den ene portion tager den anden, og skulle der være en rest tilbage, kan du sagtens fryse den ned.

Jeg serverer gerne græsk og til retten.

4 Pers

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingefileterne i grove tern, og kom dem op i en skål.
  2. Kom græsk yoghurt, alle krydderierne, limesaft, revet og presset hvidløg i skålen, og bland det hele rigtig godt sammen.
  3. Dæk skålen til, og stil den på køl i min. 2 timer – og gerne til næste dag hvis muligt.
  4. Varm olien op ved svag varme, og kom kød med marinade op i gryden. Svits kødet, men pas på med at give det for høj varme, for så vil marinaden skille.
  5. Tilsæt og lad retten simre 20 min. Mens du koger ris.
  6. Kom nu fløden i, smag til med og peber, og lad det simre yderligere 5 min.
  7. Imens ristes pinjekerne let på en tør varm pande.
  8. Server retten med hvide ris, pinjekerner, græsk og

Velbekomme

 

 

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.