Butter Chicken
Krydret, cremet og kanon lækker butter chicken
Butter chicken er en af mine absolutte favoritter fra det indiske køkken – skarpt forfulgt af Duftende dejlig Dahl

Den er stærk uden at ødelægge munden, og rummer så utroligt mange forskellige smagsnuancer.
Når du laver Butter chicken kan du lige så godt finde den store gryde frem. Den ene portion tager den anden, og skulle der være en rest tilbage, kan du sagtens fryse den ned.
Jeg serverer gerne græsk yoghurt og nanbrød til retten.
4 Pers
- 600 g kyllingefilet
- 4 dl græsk yoghurt 10%
- Saft fra 1 lime
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 1/4 tsk cayennepeber
- 3 tsk garam masala
- 1 tsk paprika
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 2 spsk olivenolie
- 2 dl fløde
- 2 dl passata
- 1 pose pinjekerner
- Salt og peber
- Ris til 4 Pers
Fremgangsmåde
- Skær kyllingefileterne i grove tern, og kom dem op i en skål.
- Kom græsk yoghurt, alle krydderierne, limesaft, revet ingefær og presset hvidløg i skålen, og bland det hele rigtig godt sammen.
- Dæk skålen til, og stil den på køl i min. 2 timer – og gerne til næste dag hvis muligt.
- Varm olien op ved svag varme, og kom kød med marinade op i gryden. Svits kødet, men pas på med at give det for høj varme, for så vil marinaden skille.
- Tilsæt passata og lad retten simre 20 min. Mens du koger ris.
- Kom nu fløden i, smag til med salt og peber, og lad det simre yderligere 5 min.
- Imens ristes pinjekerne let på en tør varm pande.
- Server retten med hvide ris, pinjekerner, græsk yoghurt og nanbrød
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.