Chili Con Carne, med chokolade naturligvis
Der er så utroligt mange holdninger til hvad der skal i en Chili Con Carne, men for mig er det ikke en rigtig Chili Con Carne, hvis der ikke kommer både, chokolade, øl og bønner i.
Her er der en oplagt mulighed for at lave mad til flere dag. Chili Con Carne smager faktisk næsten bedre dagen efter, så lav bare rigeligt og hav nem aftensmad dagen efter.
4-5 pers
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 frisk chili
- 2 spsk Olivenolie
- 700 g hakket oksekød
- 1-1½ dåse hakket tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kidneybønner
- ½ dl mørk balsamico
- 1½ øl
- 1 dåse majs
- 4 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 laurbærblade – kan undlades
- 50 g mørk chokolade 70 %
- Salt
- Peber
- Creme fraiche 18 %
- Skær løg, hvidløg, chili og peberfrugt i tern.
- Svits løg og hvidløg blanke i olien og kom derefter kødet i. Brun kødet og krydr med salt og peber.
- Kom balsamico, øl og laurbærblade i og rør godt rundt.
- Kom tomatpuré, hakket tomater og chili i, og lad det simre ved svag varme i ca. 10-15 min.
- Tilsæt majs og lad det simre 5 min.
- Skyl bønnerne godt, og kom dem i retten sammen med den mørke chokolade. Lad retten simre yderligere 5 min.
- Smag retten til, og tilsæt evt. mere chili eller chokolade hvis det ønskes.
- Servér retten i skåle med en creme fraiche på toppen.
Jeg spiser ikke ris til denne ret, da den mætter rigeligt uden. I stedet serverer jeg den med et stykke brød f.eks Nanbrød.
Velbekomme.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
One Comment