Når de fleste tænker på gordon bleu, henledes tankerne nok på dem man kan købe på frost. Dem med en tvivlsom ost, men som egentligt smager okay - lige ind til du har prøvet at lave dem selv.
|

Cordon bleu – som vor mor ville havde lavet den

Når de fleste tænker på cordon bleu, henledes tankerne nok på dem man kan købe på frost. Dem med en tvivlsom ost, men som egentligt smager okay – lige ind til du har prøvet at lave dem selv.

Med en lille smule fingersnille kan du nemlig forvandle et kyllingbryst til en lækker lille pakke med smeltet og skinke. Det vi kender som Cordon bleu.

4 -5 pers

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær osten ud i 6 stave, med en brede på ca. 1 cm.
  3. Rul et stykke rundt om hvert stykke og læg det til side.
  4. Med en spids kniv skæres der et hul ind i den tykke ende af kyllingbrystet – uden at skære igennem siden. Hullet skal være bredt og dybt nok til at osten skal kunne presses ind.
  5. Pres forsigtigt et stykke med ind i hver kyllingbryst.
  6. Pisk sammen i en dyb tallerken.
  7. Kom i en tallerken.
  8. Kom i en tallerken og krydder raspen med og peber.
  9. Vend nu et kyllingbryst i mel, derefter og til sidst rasp – sørg for hele brystet er dækket.
  10. Gør nu det samme med de andre stykker kylling.
  11. Smelt rigeligt med på en pande.
  12. Steg hvert kyllingbryst på panden i ca. 2-3 min på hver side, og kom dem herefter op i et ildfast fad.
  13. Kom fadet i ovnen i 20 min.
  14. Servér straks.

Jeg serveret cordon bleu med en frisk salat som jeg lavede mens de var i ovnen. Opskriften finder du her :

Mango salat

Velbekomme

Andre opskrifter

3 Comments

  1. Super lækker og nem opskrift.
    Familien her hjemme er vilde med dem, så det skal helt klart gentages

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.