Cordon bleu – som vor mor ville havde lavet den
Når de fleste tænker på cordon bleu, henledes tankerne nok på dem man kan købe på frost. Dem med en tvivlsom ost, men som egentligt smager okay – lige ind til du har prøvet at lave dem selv.
Med en lille smule fingersnille kan du nemlig forvandle et kyllingbryst til en lækker lille pakke med smeltet ost og skinke. Det vi kender som Cordon bleu.
4 -5 pers
- 6 kylling bryster
- 6 stykker parmaskinke
- 6 stave emmentaler ost
- 4 æg
- 4 dl rasp
- 4 dl mel
- Salt og peber
- Smør til stegning
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær emmentaler osten ud i 6 stave, med en brede på ca. 1 cm.
- Rul et stykke parmaskinke rundt om hvert stykke ost og læg det til side.
- Med en spids kniv skæres der et hul ind i den tykke ende af kyllingbrystet – uden at skære igennem siden. Hullet skal være bredt og dybt nok til at osten skal kunne presses ind.
- Pres forsigtigt et stykke ost med parmaskinke ind i hver kyllingbryst.
- Pisk æg sammen i en dyb tallerken.
- Kom mel i en tallerken.
- Kom rasp i en tallerken og krydder raspen med salt og peber.
- Vend nu et kyllingbryst i mel, derefter æg og til sidst rasp – sørg for hele brystet er dækket.
- Gør nu det samme med de andre stykker kylling.
- Smelt rigeligt med smør på en pande.
- Steg hvert kyllingbryst på panden i ca. 2-3 min på hver side, og kom dem herefter op i et ildfast fad.
- Kom fadet i ovnen i 20 min.
- Servér straks.
Jeg serveret cordon bleu med en frisk mango salat som jeg lavede mens de var i ovnen. Opskriften finder du her :
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
Super lækker og nem opskrift.
Familien her hjemme er vilde med dem, så det skal helt klart gentages
Hej Maria 🙂 Det er jeg glad for du synes, og 1000 tak for din tilbagemeldning – det sætter jeg stor pris på!!