Cremet jordskokkesuppe med trøffel
Cremet jordskokkesuppe med trøffel.
Winter is coming – og så er det frem med suppegryden.
Denne jordskokkesuppe er dejlig cremet og mætter godt. Kan man ikke lide trøffel, kan dette sagtens undlades, og man får stadig en fortrindelig dejlig suppe ud af det.
4 Pers
- 1 kg jordskokker
- 6 dl vand
- 5 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 1 håndfuld frisk timian
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 7-10 spray hvid trøffelolie (1-2 spsk)
- Salt
- Peber
- Olivenolie
Topping:
- Vask jordskokkerne og skær dem i grove stykker.
- Hak løg, hvidløg og timian.
- Varm olivenolie op i en gryde, og kom jordskokker, løg, hvidløg og timian op i gryden.
- Svits det hele et par minutter.
- Tilsæt vand, salt og peber, og lad det simre i 20 min.
- Efter 20 min. tilsættes fløden og trøffelolie og suppen skal nu simre yderligere 10 min.
- Blend suppen med en stavblender.
- Smag suppen til, og tilsæt evt. mere trøffelolie eller salt.
- Servér suppen med chorizo og/eller stegt bacon samt et par sprøjt trøffelolie.
Tip: Prøv at toppe din suppe med tynde skiver af rå jordskokke, som er vendt i citronsaft og lidt revet citronskal
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.