Rosenkål er en overset grøntsag, som de fleste elsker at hade, men som ofte kun af uvidenhed.De fleste mennesker har et anstrengt forhold til rosenkål, og det skyldes i de fleste tilfælde
| | |

Dampet rosenkål med appelsin og nødder

er en overset grøntsag, som de fleste elsker at hade, men som ofte kun af uvidenhed. Dampet rosenkål med og vil helt sikkert få dig til at skifte mening!

De fleste mennesker har et anstrengt forhold til rosenkål, og det skyldes i de fleste tilfælde, at de har hørt andre fortælle om hvor ækel smager, og i nogen tilfælde et barndoms traume fra en middag hos en fjern tante som havde skam kogt den fine grøntsag.  Dampet rosenkål med og skulle gerne få dig på andre tanker.

Jeg ELSKER rosenkål, og har stor respekt for den lidt bidtre grønsag. Man skal nemlig håndtere den med forsigtighed og kærlighed.

Koger du for længe, bliver den bitter og ækel – Det er nok her, de fleste barndoms traumer stammer fra.

Men damper du dem let, og tilsætter lidt fedme og syrer, har du et udsøgt til din aftensmad.

Fremgangsmåde

  1. Skær et lille stykke af stokken af hver rosenkål, og fjern de yderste blade.
  2. Skær dem midt over.
  3. Kom dem i en passende gryde og  tilsæt vand.
  4. Damp rosenkålene i gryden ca. 8-10 min. Imens ristes nødderne på en tør og varm pande.
  5. Når nødderne har fået farve, hakkes de groft med en kniv.
  6. Riv skral.
  7.  Sluk komfuret og hæld evt. overskydende fra rosenkålen
  8. Kom over og lad det smelte.
  9. Kom kålen op i et skål.
  10. Tilsæt skral og saft og vend forsigtigt rund.
  11. Drys de hakkede over, krydder med og server straks.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.