Duftende dejlig Dahl
Duften kommer til at sprede sig i hele hjemmet, når denne ret står og smire på komfuret. Det er blevet tid til dejlig Dahl
Dahl er en indisk linse ret med massere af krydderier. Er du ikke til stærk mad, kan du bruge lidt mindre chili, eller helt undlade den.
Fremgangsmåde
3-4 pers
- 400 g røde linser
- 7 dl god grønsagsbouillon
- 2 dåser hakket tomat
- 3 fed hvidløg
- 5-6 cm frisk ingefær
- 4 tsk karry
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 /2 tsk kardemomme
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk Cayenne peber
- 4 spsk olivenolie
- Skyl linserne og lad dem dryppe af i en si.
- Imens linserne drypper af, river du ingefær og presser hvidløget.
- Varm olien op ved middel varme, og svits ingefær og hvidløg her i.
- Kom alle krydderierne i gryden og svits dem i 2 min.
- Kom linser, bouillon, sukker og hakket tomater i gryden.
- Rør godt rundt i gryden og lad den nu små simre i 50 min under låg, men rør jævenligt i gryden så det ikke sætter til fast i bunden. Er retten for tør kan du tilsætte lidt vand undervejs. Linserne skal ikke være hårde efter 50 min, men hvis de er, så lad retten simre yderligere 10 min.
Servér retten i skåle med yoghurt på toppen, og gerne med brød til.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
One Comment