Flutes er et uundværligt tilbehør til mange retter, men kan hurtigt blive lidt småkedeligt hvis man altid køber de færdiglavet  fra butikkerne.
| | |

Flutes med parmesan og krydderurter

Flutes er et uundværligt til mange retter, men kan hurtigt blive lidt småkedeligt hvis man altid køber de færdiglavet  fra butikkerne.

Så her er mit bud på flutes med et lille tvist. Ønsker du at bruge andre krydderurter, eller skifte ud med en anden slags ost, er det blot at eksperimenterer med dejen.

Du kan altid bytte en af meltyperne ud med en anden. Du skal bare huske, at de forskellige meltyper suger væde forskelligt. Men hvis konsistensen af dejen, er nogenlunde ens, skal resultatet nok blive godt.

Jeg bruger ofte manitoba i mit bagværk, da denne meltype giver et utroligt luftigt brød, og dejlig krumme. Manitoba mel kan købes i de større supermarked.

2 stk.

  1. Opløs i lunken vand.
  2. Tilsæt salt, olie, honning, og og rør godt rundt.
  3. Tilsæt og rør godt rundt.
  4. Kom den revet i dejen.
  5. Kom manitoba i lidt ad gangen, mens du rør. Du kan evt. bruge en røremaskine eller håndmixer.
  6. Kom i, ind til dejen er smidig og en lille smule klistret. Men ikke så klistret at du ikke kan arbejde med den.
  7. Ælt dejen godt igennem, jo mere jo bedre.
  8. Sæt dejen til hævning et lunt sted, med et viskestykke over, i 2 timer.
  9. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  10. Ælt dejen igennem på er meldækket bord.
  11. Form 2 flutes af dejen, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  12. Hæld 3 dl i en skål som kan komme i ovnen.
  13. Sæt bagepladen i ovnen, og placer skålen med i bunden af ovnen, og luk hurtigt. Vandet givet damp, som får brødet til at hæve yderligere.
  14. Skru temperaturen ned på 200 grader, og bag flutene i 20 min. til de er gyldne og lyder hul når du banker i bunden af dem.

Velbekomme.

 

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.