Flutes med parmesan og krydderurter
Flutes er et uundværligt tilbehør til mange retter, men kan hurtigt blive lidt småkedeligt hvis man altid køber de færdiglavet fra butikkerne.
Så her er mit bud på flutes med et lille tvist. Ønsker du at bruge andre krydderurter, eller skifte parmesan ud med en anden slags ost, er det blot at eksperimenterer med dejen.
Du kan altid bytte en af meltyperne ud med en anden. Du skal bare huske, at de forskellige meltyper suger væde forskelligt. Men hvis konsistensen af dejen, er nogenlunde ens, skal resultatet nok blive godt.
Jeg bruger ofte manitoba mel i mit bagværk, da denne meltype giver et utroligt luftigt brød, og dejlig krumme. Manitoba mel kan købes i de større supermarked.
2 stk.
- 25 g gær
- 4 dl lunken vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk akacie honning
- 150 g durum mel
- 300 g manitoba mel
- 100 g hvedemel
- 1 spsk salt
- 100 g revet parmesan
- 1 spsk tørret rosmarin
- 1 spsk tørret timian
- Opløs gær i lunken vand.
- Tilsæt salt, olie, honning, timian og rosmarin og rør godt rundt.
- Tilsæt durum mel og rør godt rundt.
- Kom den revet parmesan i dejen.
- Kom manitoba mel i lidt ad gangen, mens du rør. Du kan evt. bruge en røremaskine eller håndmixer.
- Kom hvedemel i, ind til dejen er smidig og en lille smule klistret. Men ikke så klistret at du ikke kan arbejde med den.
- Ælt dejen godt igennem, jo mere jo bedre.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted, med et viskestykke over, i 2 timer.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Ælt dejen igennem på er meldækket bord.
- Form 2 flutes af dejen, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Hæld 3 dl vand i en skål som kan komme i ovnen.
- Sæt bagepladen i ovnen, og placer skålen med vand i bunden af ovnen, og luk hurtigt. Vandet givet damp, som får brødet til at hæve yderligere.
- Skru temperaturen ned på 200 grader, og bag flutene i 20 min. til de er gyldne og lyder hul når du banker i bunden af dem.
Velbekomme.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
One Comment