Grøn risotto
En flot grøn risotto
Vi spiser med øjnene, og derfor er det rart når man en gang imellem kan lave en ret som skiller sig lidt ud fra mængden. Det synes jeg grøn risotto gør – i hvert fald med hensyn til farven.
Grøn risotto en er risotto uden kød, men er du ikke til vegetariske retter, kan du sagtens tilsætte stegt kylling, chorizo eller en rest fra en skinke.
Når jeg laver risotto er det gerne i forbindelse med at jeg et par dage for inden, har lavet Lilla hønsekødssuppe med hjemmelavet melboller Så har jeg nemlig den skønneste fond af kylling, lige til det samme, og på den måde kan man få flere måltider ud at en suppehøne.
2-3 pers.
- 300 g risottoris
- 2 dl hvidvin (resten er til kokken under madlavningen)
- 9 dl god fond efter eget ønske – jeg bruget hjemmelavet vildt fond
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 3 dl frosne ærter
- 150 g revet parmesan
- 4 spsk olivenolie
- Et bund frisk basilikum
- Smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg fint.
- Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg klare.
- Kom ris i gryden og lad dem svitse med et par min.
- Tilsæt vin og rør godt rundt.
- Kom nu lidt af fonden i, så det lige kan dække risene. Rør godt rundt og sænk varmen lidt. Risene skal nu står og koge i fonden, under hyppig omrøring.
- Tilsæt mere fond lidt af gangen, når du kan se at risene har suget væden til sig. Vær tålmodig og rør tit.
- Mens risene småkoger, hælder du kogende vand ud over de frosne ærter, og lader dem trække 10 min.
- Når ærterne er varmet igennem, blendes de til en glat puré i en minihakker, eller foodprocessor. Tilsæt lidt fond eller vand, hvis massen er for tør. Sæt ærtepureen til side.
- Når du har brugt al din fond, skal du smage på dine ris. Hvis de ikke har det rigtigt bid, og stadig er for hårde, kan du tilsætte vand lidt ad gangen, på samme måde som med fonden.
- Når risene har den rigtige konsistens, tilsætter du ærtepure og revet parmesan.
- Hak en håndfuld basilikum og kom det i retten.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Anret risottoen i dybe skåle og pynt med revet parmesan og friske basilikum blade.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.