Grydebrød – en bid af himmelen
Grydebrød der smager som en bid af himmelen!! En fræk kombination af brød, hvidløg, persille og parmesan.
En gang i mellem må man godt være stolt af sig selv. Første gang jeg lavede dette brød, var én af dem. Et helt igennem fantastisk madbrød der passer godt som tilbehør til de fleste retter. Jeg lavede det til en interval stegt culottesteg med bagte rodfrugter – opskriften kan du også finde her på siden.
4 pers
- 2 dl kærnemælk
- 2 dl vand
- 25 g gær
- 3 spsk olivenolie til dejen
- 3 spsk olivenolie til bagning
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 2 dl hvedemel
- 7-8 dl manitobamel (kan købes i vel assorterede supermarked)
- 100 g smør
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk persille
- 50 g revet parmesan
- Kom kærnemælk og vand i en skål, og varm det i mikroovn eller gryde til det bliver lunken (stik en lillefinger i og mærk efter).
- Opløs gæren i den varme mælkeblanding.
- Tilsæt olie, salt og sukker.
- Kom blandingen i en røremaskine, og tilsæt nu hvedemel.
- Rør stille manitobanmelet i lidt ad gangen. Dejen skal være luften men ikke klister.
- Ælt dejen godt igennem et par min.
- Dejen stilles til hævning et lunt sted i 1 time
- Ælt dejen igennem og rul det ud i en lang pølse.
- Skær nu dejen ud i 5 cm stykker – så du har ca. 15 boller.
- Kom olivenolie i en støbejernsgryde, eller anden form for gryde som kan tåle at komme i ovnen (et rundt ildfast fad kan også bruges)
- Placer bollerne, uden at forme eller ælt dem yderligere, i gryden med lidt mellemrum.
- Lad dejen hæve yderligere 45 min.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Sæt gryden i ovnen og bag brødet i 20 min
- Imens smeltes smør
- Hakke persillen, pres hvidløg og riv parmesanosten.
- Kom det hele op i det smeltet smør og rør rundt.
- Når brødet har bagt i 20 min hældes smørret ud over brødet, og det bages yderligere 10 min.
- Brug en kniv eller spartel til at løsne brødet fra gryden, og servér det varme brød med det samme.
Velbekomme
[envira-gallery id="539"]

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.