|

Grydebrød – en bid af himmelen

Grydebrød der smager som en bid af himmelen!! En fræk kombination af brød, hvidløg, og parmesan.

En gang i mellem må man godt være stolt af sig selv. Første gang jeg lavede dette brød, var én af dem. Et helt igennem fantastisk madbrød der passer godt som til de fleste retter. Jeg lavede det til en interval stegt med bagte rodfrugter – opskriften kan du også finde her på siden.

4 pers

  1. Kom og i en skål, og varm det i mikroovn eller gryde til det bliver lunken (stik en lillefinger i og mærk efter).
  2. Opløs gæren i den varme mælkeblanding.
  3. Tilsæt olie, og sukker.
  4. Kom blandingen i en røremaskine, og tilsæt nu hvedemel.
  5. Rør stille manitobanmelet i lidt ad gangen. Dejen skal være luften men ikke klister.
  6. Ælt dejen godt igennem et par min.
  7. Dejen stilles til hævning et lunt sted i 1 time
  8. Ælt dejen igennem og rul det ud i en lang pølse.
  9. Skær nu dejen ud i 5 cm stykker – så du har ca. 15 boller.
  10. Kom i en støbejernsgryde, eller anden form for gryde som kan tåle at komme i ovnen (et rundt ildfast fad kan også bruges)
  11. Placer bollerne, uden at forme eller ælt dem yderligere, i gryden med lidt mellemrum.
  12. Lad dejen hæve yderligere 45 min.
  13. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  14. Sæt gryden i ovnen og bag brødet i 20 min
  15. Imens smeltes
  16. Hakke persillen, pres hvidløg og riv parmesanosten.
  17. Kom det hele op i det smeltet og rør rundt.
  18. Når brødet har bagt i 20 min hældes smørret ud over brødet, og det bages yderligere 10 min.
  19. Brug en kniv eller spartel til at løsne brødet fra gryden, og servér det varme med det samme.

Velbekomme

[envira-gallery id="539"]

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.