Hummerbisque er perfekt som forret, og var med på menuen hos os nytårsaften.
| | |

Hummerbisque – En uimodståelig lækker suppe

Hummerbisque en nok en af de mest smagfulde supper man kan lave.

Det er egentlig ret utroligt, at man kan trylle en så smagfuld suppe ud af skaller fra skaldyr.

Hummerbisque er perfekt som forret, og var med på menuen hos os nytårsaften.

Opskriften her er beregnet som forret til 3-4 pers, eller 2 pers hvis den skal serveres som hovedret.

  • 25 stk jomfruhummerhaler
  • 1 flaske hvidvin
  • 1 dl whisky eller cognac 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 løg
  • 2 gulerødder 
  • 2 stængler bladselleri 
  • 3 kviste frisk timian
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 dl piskefløde 
  • Citron saft
  • Salt og peber
  • Smags neutral olie

Fyld til suppen:

  • 25 ordnet jomfruhummerhaler
  • 2 fed hvidløg
  • En håndfuld persille
  • Olivenolie
    1. Orden jomfruhummerhaler ved at forsigtig fjerne skallerne. Fjern tarmen fra hummeren, og kom dem i en pose. Læg skallerne i en skål for sig.
    2. Kom 2 fed hvidløg, olivenolie og hakket persille ned i posen til halerne. Luk posen og læg det på køl.
    3. Hak løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg groft.
    4. Varm olien op i en gryde. Det skal være meget varm!!
    5. Kom skallerne i gryden og svits dem hård af i et par minutter.
    6. Kom hvidløg, timian og tomatpure i og svits det med kort.
    7. Ryg gryden i sikkerhed for emhætte og lin. og kom alkoholen i gryden.
    8. Sæt ild til alkoholen og flamber skallerne, ind til flammerne er forsvundet. Husk at være forsigtig!!
    9. Hæld hvidvin i gryden, tilsæt grønsagerne, og rør godt rundt.
    10. Lad det simre under låg i 20 min. Men ikke mere, da skallerne ellers afgiver bitterhed.
    11. Si suppen over i en ren gryde. Pres al suppevæsken ud af skallerne gennem en si.
    12. Kog grundsuppen yderligere ind i ca. 5 min.
    13. Tilsæt fløde, citron, salt og lidt peber, og lad suppen små simre lidt.
    14. Mens suppen koger skal jomfruhummerhalerne steges.
    15. Varm en pande godt op, og kom posens indhold ud på panden.
    16. Krydder med salt og steg dem let et par minutter.
    17. Kom dem i en skål til servering.
    18. Suppen er nu færdig, og er klar til servering.
    19. Top suppen med de stegte jomfruhummerhaler.

Velbekomme

 

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.