Hurtig og nem tomatsauce
Denne tomatsauce kom til verden ved et tilfælde. Jeg var i gang med at lave en blomkålspizza, som du også kan finde opskriften på her på hjemmesiden, da jeg kom i tanke om at jeg ikke havde fået handlet ind til min sædvanlige (og vildt kedelige) tomatsauce.
Normalt blandede jeg ketchup med tomatpure, salt, sukker og krydderier, men denne aften havde jeg ikke fået købt tomatpure…. What to do?! Jeg kiggede hurtigt i skabe og skuffer, og måtte improviserer med det jeg fandt. Aldrig før havde jeg smagt så lækker en tomatsauce, og ikke nok med det, den var hurtig og nem at lave.
• 2 store tomater, eller to håndfulde cherrytomater
• Et halvt glas soltørrede tomater
• 2 spsk ketchup
• Knivspids Salt
• ½ tsk hvidløgspulver
• 1 spsk olivenolie
• 1 tsk sukker
• 1 tsk oregano
• ½ tsk cayennepeber eller chili – kan undlades
Fremgangsmåde
1. Skyl og skær tomaterne i mindre stykker. Kom den op i en minihakker/lille foodprocessor.
2. Kom resten af ingredienserne i minihakkeren/lille foodprocessor og hak det til en ensartet masse.
3. Smag på tomatsaucen og krydder evt. ekstra hvis du ønsker det.
Tomatsaucen kan med fordel laves et par timer forvejen, og stilles på køl.
Tips: kom f.eks frisk hvidløg i, hvis du ønsker en mere kraftig smag af hvidløg, eller byt oregano ud med basilikum.
I denne opskrift brugte jeg tørrede krydderiet, da det var hvad skabet indeholde. Friske urter er selvfølgelig altid at fortrække, men tørrede kan sagtens bruges og smager også lækkert.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
2 Comments