opskrifter, lindas, lækkerier, pikant, ost, pikantost, 90'er mad, aftensmad
| | |

Indbagte koteletter med pikant ost

Indbagte koteletter med pikant ost – er små pakker med massere af smag

I mit barndomshjem måtte man på sin fødselsdag selv bestemme hvad der skulle serveres når mine bedsteforældre kom til spisning. Mit valg var ALTID indbagte koteletter, og gerne med løse majs, hasselback og bearnaise.

Min storebror kunne ikke fordrage den gang, så der var altid én pakke der havde en lille tandstik i – en uden ost til Thomas.

En kotelet på butterdej med pikantost
En kotelet på med pikantost
Butterdejen er nu klemt sammen om koteletten
Butterdejen er nu klemt sammen om koteletten
En flot pakke med skøn smag
En flot pakke med skøn smag

4 pers

  • 6 tykke nakkekoteletter
  • 6 stykker butterdej – frost
  • Lidt til udrulning
  • 1 pakke Buko pikant ost – IKKE light udgaven
  • og

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Stil butterdejsstykkerne til optøning op af væggen på dit køkkenbord – det tager kun et par minutter før det er tøet op.
  3. Imens lukkes koteletterne hurtigt på en varm pande, 1-2 min på hver side
  4. Krydr med og peber, og læg dem på et spækbrat.
  5. Dup koteletterne med lidt køkkenrulle, så de ikke er våde af kødsaft.
  6. Kom lidt på bordet og rul de 6 stykker godt ud.
  7. Børst overskydende af butterdejen.
  8. Læg en kotelet på hvert stykke og et tykt lad pikant oven på koteletten.
  9. Fold nu kanten at butterdejen sammen, så alle kanterne mødes på toppen at koteletten, som en lille tut – se billede
  10. Læg de små pakker på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 min.
  11. Server de indbagte koteletter straks.

Tips. du kan med fordel lave pakkerne på forhånd og have dem på køl ind til dine gæster kommer, sørg blot for at koteletterne er tørt godt af efter du har lukket dem på panden.

Velbekomme.

 

Andre opskrifter

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *