Hviletiden er meget vigtig når man interval steger culottesteg
|

Interval stegt culotte

De fleste har prøvet at stege en culottesteg, og der findes lige så mange metoder som det findes familier – min far lærte mig 20×4 reglen, og den slår aldrig fejl

 

Vi har alle prøvet det. Du har gæster, og skal både lave steg, og andet i din ovn. Pladsen er træng og tiden knap.

Det er så her, at interval stegning er perfekt. Ikke nok med at stegen for lov af hvile, så har du tid og plads til at tilberede dit tilbehør.

4 pers

 

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Orden stegen ved at fjerne evt. sener fra undersiden.
  3. Rids fedtkanten i 1×1 cm tern.
  4. Drys og lidt i bunden af et ildfast fad.
  5. Gnid fedtkanten godt med og rigeligt hvidløgspulver.
  6. Sæt stegen i den varme ovn i 20 min.
  7. Efter 20 min tages stegen ud. Lad den hvile 20 min – den skal ikke dækkes til.
  8. Sæt nu stegen i ovnen igen – i 20 min.
  9. Tag stegen ud  og lad den hvile endnu 20 min – det er nu du kan lave dit andet tilbehør, da stegen ikke skal ind i ovnen mere.Tager det 30 eller 40 min at tilberede tilbehøret gør det ikke stegen noget. 
  10. Skær stegen ud og servér den

Tips: er stegen større end 1,5-1,8 kg, eller er du ikke til rosa kød, kan du øge stege og hviletiden med f.eks 5 min – 25×4

Har du rester af stegen tilbage, så kan du bruge den til en lækker beef salat – opskriften har du her: Link til Beefsalat opskrift

Okskeculotte interval stegning

[envira-gallery id=”518″]

Velbekomme

 

Andre opskrifter

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.