Kirsir med persille, mynte og forårsløg
Kisir er tyrkisk bulgursalat, og kan laves med de ingredienser man nu finder passende til sin ret.
Denne opskrift blev serveret til Krydret köfte, som også er en tyrkisk ret. Opskriften på Köfte, kan du finde her – Opskrift på krydderet köfte
2-3 pers
- 1,5 dl grov fuldkorns bulgur
- 2 spsk stærk peberfrugt puré – Jeg bruger mærket Öncü, fra min lokale bazar – se under tips sidst i opskriften.
- 2 spsk olivenolie
- En håndfuld persille
- En håndfuld mynte
- 1 citron – saft og skal
- 1 bundt forårsløg
- salt
- Bring en kasserolle med vand i kog.
- Kom bulgur og peberfrugt puré i vandet.
- Kog bulguren ca. 10 min til de er bløde.
- Imens hakkes persille, mynte og forårsløg fint -kom det i en skål.
- Kom revet citronskal og saften op i skålen.
- Når bulguren er kogt færdig, drænes vandet fra i en si.
- Lad bulguren køle lidt af. Den skal være lun, men ikke varm.
- Kom olivenolie over, og rør forsigtigt rundt.
- Kom bulgur op i skålen og vend nu det hele sammen.
Tips: er du ikke til lidt stærkt mad, kan peberfrugt pure også får i den mild udgave. Alternativt kan en bouillon terning også bruges for smag.
Ønskes en finer struktur, kan man bruge fin bulgur i stedet for grov. Bruger man fin bulgur, skal de dog ikke koges, men blot overhældes med kogende vand og trække, ind til de er bløde.
Velbekomme
One Comment