Kryddret köfte
Köfte er den tyrkiske udgave af frikadellen, og er lavet på lam eller evt. en blanding af lam og oksefars. Ligesom med dansk frikadeller, finders der et hav af forskellige opskrifter på köfte, alt efter tradition og hvor glad man er for lam.
Jeg elsker lam og laver derfor en blanding af 1 del oksefars og 2 dele lammefars. Er man ikke til smagen af lam, kan de sagtens laves af ren oksefars, men her vil jeg så anbefale at vælge en oksefars med en høj fedtprocent.
4-6 pers
- 800 g lammefars
- 300-400 g oksefars
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 håndfuld rasp
- 1 bund persille
- 1 bundt mynte
- 2 æg
- Lidt spidskommen
- 1/2 tsk cayennepeber
- salt
- olivenolie og smør til stegning
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Hak persille og mynte fint.
- Kom kødet og alle de andre ingredienser i en stor skål og rør farsen godt sammen.
- Stil farsen på køl i minst 30 min.
- Når farsen har hvilet på køl, varmes olie og søm op på en pande.
- Form nu farsen til kødboller, og steg dem på panden til de er gennemstegte.
Tips: servér köfte med kisir, nanbrød og yoghurtdressing lavet af græskyoghurt, revet agurk, spidskommen, citronskal og saft.
[envira-gallery id=”732″]
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
2 Comments