Köfte er den tyrkiske udgave af frikadellen, og er lavet på lam eller evt. en blanding af lam og oksefars.
|

Kryddret köfte

Köfte er den tyrkiske udgave af frikadellen, og er lavet på lam eller evt. en blanding af lam og oksefars. Ligesom med dansk frikadeller, finders der et hav af forskellige opskrifter på köfte, alt efter tradition og hvor glad man er for lam.

Jeg elsker lam og laver derfor en blanding af 1 del og 2 dele lammefars. Er man ikke til smagen af lam, kan de sagtens laves af ren oksefars, men her vil jeg så anbefale at vælge en oksefars med en høj fedtprocent.

4-6 pers

 

  1. Pil og hak og fint.
  2. Hak og fint.
  3. Kom kødet og alle de andre ingredienser i en stor skål og rør farsen godt sammen.
  4. Stil farsen på køl i minst 30 min.
  5. Når farsen har hvilet på køl, varmes og søm op på en pande.
  6. Form nu farsen til kødboller, og steg dem på panden til de er gennemstegte.

Tips: servér köfte med kisir, og yoghurtdressing lavet af græskyoghurt, revet agurk, spidskommen, citronskal og saft.

[envira-gallery id=”732″]

Velbekomme

Andre opskrifter

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.