Suppe i den kolde tid er altid rart, og tilfredheden i at have lavet den fra bunden, får den til at smage endnu bedre. Hønsekødssuppe er en klassiker
| | |

Lilla hønsekødssuppe med hjemmelavet melboller

i den kolde tid er altid rart, og tilfredsheden i at have lavet den fra bunden, får den til at smage endnu bedre. Også denne lilla hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe er en klassiker i den kolde tid, og man kan få rigtig meget mad ud af en god kylling. Gem evt noget af kødet til hønsesalat, og er der tilbage, kan den bruges som til risotto.
Det var faktisk lidt et uheld at min blev lilla, men det blev et kæmpe hit her hjemme, så nu er vores hønsekødssuppe altid lilla.

Ønsker du ikke en lilla hønsekødssuppe, skal du undlade og kun bruge almindelige.

4 Pers

Suppe:

Fyld til suppen:

  • 2 kartofler
  • 1 pastinak
  • 2 tynde porre (eller  1 stor)
  • 1 skive
  • 1 gulerod
  • 2 lilla gulerødder – kan undlades hvis du ikke ønsker en lilla
  • 1 håndfuld frisk

Melboller:

Fremgangsmåde

  1. Kom kyllingen i en stor gryde  dæk den med vand.
  2. Kog kyllingen op, og fjer omhyggeligt alt skummet/urenhedder
  3. Lad kyllingen koge 15 min – fjern skum met hvis der skulle være kommet yderliger urenhedder.
  4. Imens vaskes og skrælles suppegrøntsagerne. Skær dem groft, da de kun skal bruges til at afgive samt til suppen.
  5. Når suppen er afskummet, tilsættes løg, gulerødder, laurbærblade, timian, peberkron, knoldselleri, pastinak og persille.
  6. Kog kyllingen med grøntsagerne i 60 min.
  7. Imens suppen koger kan du lave melbolledejen klar. Ønsker du ikke at lave dine egne melboller, skal du springe til punkt 19 .
  8. Kog og op i en kasserolle.
  9. Rør mel ud i, og lad det varme godt igennem i et par minutter.
  10. Tag gryden af varmen, og lad det køle lidt af.
  11. Rør æg ud i massen, et af gangen, og pisk dejen sej og glat.
  12. Krydder med salt, og muskat.
  13. Kom dejen i en frysepose, og læg den på køl.
  14. Når dejen er kølet helt af, skal melbollerne koges.
  15. Kog med en smule op i en gryde.
  16. Når vandet koger, klipper du et passende hul i fryseposen, og presser dejen ud. Brug en skarp kniv til at skære små stykker af melbollerne ud.
  17. Kog melbollerne i ca. 2-3 min, eller til de kommer op til overfladen.
  18. Fisk melbollerne op af vandet, og kom dem i en skål med iskoldt vand.
  19. Tag kyllingen op af suppen og lad den køle lidt af.
  20. Pluk alt kødet af kyllingen og kom det i en skål.
  21. Kom skroget tilbage i suppen, og lad suppen koge yderligere ind  for mere smag.

    Til slut

  22. Når suppen er godt godt ind, sigt den gennem en si, og kom suppen tilbage i gryden.
  23. Smag suppen til med og peber.
  24. Skræl, snit og hak suppefyldet fint.
  25. Kom grøntsagerne op i suppen, og se de forvandle suppen til en flot lilla farve.
  26. Kom kyllingkødet og melbollerne op i suppen og varm det hele igennem.
  27. Servér suppen straks.

Tips. Server suppen med et groft stykke brød.  Der er meget kød på sådan en kylling, så du kan sagtens gemme noget af kødet til f.eks. kyllingsalat

 

Velbekomme

 

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.