Løgsuppe med ostebrød
Løgsuppe med ostebrød er en klassisk fransk ret som kan laves for ganske få penge.
Den franske løgsuppe med ostebrød kan laves på flere måde. I den klassiske franske udgave, laves den på oksebouillon, men jeg laver den af en blanding af hønse og grønsagsbouillon, som giver suppen en mere afrundet smag. Du kan selvfølgelig bruge den bouillon som du foretrækker.
For at give suppen lidt mere fylde og smag, kommer jeg også gerne lidt frisk chili og estragon i løgsuppen.
2-3 pers
Suppe:
- 700 g løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 1 l bouillon
- 2 stk sukker
- 1 tsk salt
- ½ tsk frisk chili
- 1½ tsk tørret estragon
Ostebrød:
- 4-6 skiver daggammelt fransbrød, uden for mange kerner
- Revet emmentaler
- Lidt olivenolie
- 1 fed hvidløg
- Estragon – kan undlades
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Pil løgene og del dem på midten. Skær de halve løg i fine skiver.
- Pil hvidløg og hak dem fint.
- Varm olivenolien op ved middel varme i en gryde.
- Svits løg og hvidløg ved middel varme til de er klare. De må ikke tage farve.
- Kom bouillon, chili, estragon, salt og sukker i, og lad suppen småsimre i 15-20 min.
- Imens gnides brødskiverne med et flækket hvidløg.
- Kom revet emmentaler på, og dryp med olivenolie.
- Kom evt. lidt estragon på toppen hvis det ønskes.
- Kom brødene i ovnen til de er gyldne.
Velbekomme
