Løgtærte med bacon
Der findes et utal af forskellige tærter, men løgtærte med bacon er og bliver min favorit.
Tærte er ligesom Lasagne også en af de rette som jeg laver til flere dage ad gangen. De kan nemt lunes i microovnen eller spises kold. Tærter er også en af de retter jeg ofte gribe til, når der er fællesspisning i klassen.
Der findes en hav af forskellige typer tærter, men løgtærte med bacon, er for mig en klassiker som jeg holder utrolig meget af.
Købt eller hjemmelavet tærtedej?
Der er mange ting som jeg gerne vil lave fra bunden, da jeg synes det præfabrikeret alternativ simpelthen ikke er godt nok. Jeg kan godt lide, at jeg ved hvad der er i mine madvare og har muligheden for at justerer smagen.
Men der er nu også fødevare som er ganske fine i deres præfabrikeret udgave, og her er fuldkorns tærtedej en af dem. Så ja, jeg køber min tærtedej færdiglavet.
Jeg opgører gerne den tid jeg skal bruge på at lave f.eks tærtedej selv, i forhold til smags resultatet ved at købe den færdig produkt, og her må jeg erkende, at jeg ikke synes det er tiden værd at lave tærtedej selv.
Hvilken form?
Jeg bruger faktisk ikke en klassisk tærteform med rillet kant, når jeg laver tærter. Jeg bruger en springform, for så er tærten super nem at få ud, og så må man leve med at man ikke får den pæne rillede kant.
Det er selvfølge helt op til dig selv hvad du foretrækker at bruge.
3-4 Pers.
- 1 rulle fuldkorn tærtedej
- 4 store løg
- 1 pakke bacon i tern
- 6-7 æg
- 100 g revet mozzarella ost
- Lidt smør til formen
- Olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pil løg og skær dem midt over og skær dem i tynde skiver.
- Varm lidt olie på en pande og svits løg og bacon til løgene er klare, og uden at de tager farve.
- Smør din form med lidt smør.
- Pak dejen ud, og læg den i formen. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanten.
- Kom løg og bacon og i formen.
- Pisk æg, mozzarella, salt og peber sammen, og hæld det op i formen.
- Bag tærten ca. 30 min eller til æggemassen er færdig og tærten har fået en gylden farve og sprød kant.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.