Minestrone suppe
Minestrone suppe med masser af grøntsager, saft og kraft
Jeg elsker at have mine to drenge med i køkkenet – og de skal selvfølgelig have lov til alt det sjove. Hvis man gerne vil lære sine børn at lave mad og udvide deres horisont for nye smage og råvare, er medinddragelse i madlavningen den eneste vej. Denne gang laver vi minestrone suppe

Lad dine børn snitte, hakke, røre og udforske råvarerne. Lad dem smage retten til, og præsenterer den for resten af familien.
Minestrone suppe er en af de retter som fik mine drenge til at spise grøntsager som de ALDRIG havde rørt, hvis ikke det var fordi de selv havde snitte og hakket.
Sikkerhed i køkkenet
Det er selvfølelig vigtigt at sikkerheden i køkkenet er i top, men også dermed sagt – at børn ikke kan skære grøntsager med en smørekniv. Giv dine børn en rigtig kniv, som du også selv ville have brugt.
Det kan komme til at betyde snit i fingrene, men det har vi nu alle prøvet – og overlevet. Der er selvfølgelig forskel på hvor motorisk børn er, alt efter hvor gamle de er. Er dit barn 3 år, skal det nok ikke skære bøffer ud, eller klippe en kylling i stykker. Men giv dem gerne en kartoffelskræller og lad dem skrælle grøntsager.
Mine drenge er hhv. 6 og 8 år, og vi har haft mange stunder i køkkenet sammen, men også mange fingre med plaster.
Køkkenhygiejne
Ligesom man lære sine børn at vaske fingre efter toiletbesøg, skal de også lære om køkkenhygiejne.
I køkkenet skal vi fortælle dem og baktier uden at skræmme dem. Hver gang jeg har mine drenge med i køkkenet, bliver de fortalt at inden vi starter, vasker vi fingre, ligesom vi også vasker fingre når vi går fra én råvare til en anden.
De har også lært vigtigheden i, at man ikke bruger samme spækbræt til både kød og grøntsager, og at noget kød skal være gennemstegt.
Billig mad til flere dage
Minestrone suppe er en af de retter, som er gode at lave i store portioner. Det er en billig ret som mætter godt, og smager helt fantastisk – også dage efter. Suppen kan også fryses, så der er nem mad til en anden gang.
4 pers. til 2 måltider
- 250 g god bacon i tern
- 3 spsk olivenolie
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 4 store gulerødder
- 3 kartofler
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 4 stilke bladselleri
- 2 dåser hakker tomat
- 1 dåse tomatpuré
- 1 l grøntsags bouillon
- 2 laurbærblade
- 2-3 dl suppehorn
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- 1/2 tsk røget chilipulver – kan undlades
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Rens og snit alle grøntsagerne.
- Find en stor gryde frem.
- Kom olivenolie i gryden og svits bacon let.
- Kom løg og hvidløg op i gryden og svits dem med.
- Tilsæt alle de andre grøntsager og svits det hele godt.
- Kom hakket tomat, puré og bouillon i gryden.
- Rør det hele godt rundt.
- Kom lauerbærbladene, chilipulver, timian, salt, peber og rosmarin i gryden, og lad det hele simre i 20 min.
- Tilsæt suppehorn og lad det simre yderligere 10 min.
- Smag suppen til, og server den med groft brød.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.