Minestrone suppe er en af de retter som fik mine drenge til at spise grøntsager som de ALDRIG havde rørt, hvis ikke det var fordi de selv havde snitte og hakket
| |

Minestrone suppe

Minestrone suppe med masser af grøntsager, saft og kraft

Jeg elsker at have mine to drenge med i køkkenet – og de skal selvfølgelig have lov til alt det sjove. Hvis man gerne vil lære sine børn at lave mad og udvide deres horisont for nye smage og råvare, er medinddragelse i madlavningen den eneste vej. Denne gang laver vi minestrone suppe

Minestrone supper er en af de retter som fik mine drenge til at spise grøntsager som de ALDRIG havde rørt, hvis ikke det var fordi de selv havde snitte og hakket.
Minestrone suppe er en af de retter som fik mine drenge til at spise grøntsager som de ALDRIG havde rørt, hvis ikke det var fordi de selv havde snitte og hakket.

 

Lad dine børn snitte, hakke, røre og udforske råvarerne. Lad dem smage retten til, og præsenterer den for resten af familien.

Minestrone suppe er en af de retter som fik mine drenge til at spise grøntsager som de ALDRIG havde rørt, hvis ikke det var fordi de selv havde snitte og hakket.

Sikkerhed i køkkenet

Det er selvfølelig vigtigt at sikkerheden i køkkenet er i top, men også dermed sagt – at børn ikke kan skære grøntsager med en smørekniv. Giv dine børn en rigtig kniv, som du også selv ville have brugt.

Det kan komme til at betyde snit i fingrene, men det har vi nu alle prøvet – og overlevet. Der er selvfølgelig forskel på hvor motorisk børn er, alt efter hvor gamle de er. Er dit barn 3 år, skal det nok ikke skære bøffer ud, eller klippe en i stykker. Men giv dem gerne en kartoffelskræller og lad dem skrælle grøntsager.

Mine drenge er hhv. 6 og 8 år, og vi har haft mange stunder i køkkenet sammen, men også mange fingre med plaster.

Køkkenhygiejne

Ligesom man lære sine børn at vaske fingre efter toiletbesøg, skal de også lære om køkkenhygiejne.
I køkkenet skal vi fortælle dem og baktier uden at skræmme dem. Hver gang jeg har mine drenge med i køkkenet, bliver de fortalt at inden vi starter, vasker vi fingre, ligesom vi også vasker fingre når vi går fra én råvare til en anden.

De har også lært vigtigheden i, at man ikke bruger samme spækbræt til både kød og grøntsager, og at noget kød skal være gennemstegt.

Billig mad til flere dage

Minestrone suppe er en af de retter, som er gode at lave i store portioner. Det er en billig ret som mætter godt, og smager helt fantastisk – også dage efter. Suppen kan også fryses, så der er nem mad til en anden gang.

 

4 pers. til 2 måltider

Fremgangsmåde

  1. Rens og snit alle grøntsagerne.
  2. Find en stor gryde frem.
  3. Kom i gryden og svits let.
  4. Kom og op i gryden og svits dem med.
  5. Tilsæt alle de andre grøntsager og svits det hele godt.
  6. Kom hakket tomat, puré og i gryden.
  7. Rør det hele godt rundt.
  8. Kom lauerbærbladene, chilipulver, timian, salt, og i gryden, og lad det hele simre i 20 min.
  9. Tilsæt suppehorn og lad det simre yderligere 10 min.
  10. Smag suppen til, og server den med groft brød.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.