Moules frites er den bedste kombination af fastfood og skalddyr. Første gang jeg fik moules frites var på min yndlings restaurant i Helsingør. Jeg sad på
| | |

Moules frites

Moules frites er den bedste kombination af fastfood og skalddyr

Første gang jeg fik moules frites var på min yndlings restaurant i Helsingør. Jeg sad på deres terrasse, med hav kig ud over havnen, og kunne hører musikken fra bådene som sejlede frem og tilbage. Solen skinnede, på trods af nogle meget truende skyer i det fjerne. Jeg kan stadig huske smagen af den lækre vin og de utrolig lækre muslinger i den smagsfulde hvidvins/flødesauce.   5 min efter vi havde rejst os fra restauranten og  sat os ind i bilen, åbnede himmelen sig i et inferno af regn.

Til denne ret kan du selvfølgelig selv lave dine fritter, men jeg må indrømme at jeg som ofte køber de helt tynde fritter og laver dem i ovnen. Til gengæld laver jeg en hjemmerørt mayo, gerne med eller trøffel.  Opskriften på estragonmayo, finder du ved at klikke på billedet!

Hurtigt, nemt og ufattelig lækker estragon mayo! Hvorfor spise alm. småkedelig mayo til dine fritter, når du nu kan lave den lækreste estragon mayo
Hurtigt, nemt og ufattelig lækker mayo! Klik på billedet 🙂

Jeg køber mine hos min lokale fiskemad, da jeg ikke bryder mig om dem som ligger på køl i dagligvarebutikkerne. Jeg vil have dem helt friske!

2 pers.

Fremgangsmåde

 1. Skyld muslingerne godt igennem i løbende koldt vand. Lad vandet løbe 10 min og tjek derefter hver musling for “hår” som du fjerne. Er muslingen gået i stykker skal den smides ud. Er den lidt åben, kan du banke den ned i bordet et par gange, og hvis den lukker sig, kan du sagtens bruge den. Gør den ikke, skal den også smides ud – det er meget vigtigt at være omhyggelige i denne proces, da man kan blive meget syg af en dårlig musling.
 2. Smelt i en stor gryde ved middel varme, og svits og klart.
 3. Kom muslingerne i gryden og hæld over.
 4. Læg låg op gryden og skru op.
 5. Damp muslingerne 5-10 min – ryst gryden et par gange undervejs.
 6. Løft låget og tjek om muslingerne har åbnet sig godt.
 7. Si væden fra muslingerne over i en anden gryde, og lad muslingerne blive i gryden for at holde på varmen.
 8. Kog væden lidt ind, inden du tilsætter fløden og koger saucen yderligere ind, et par minutter.
 9. Smag saucen til med salt.
 10. Kom muslingerne op i to store skåle og hæld saucen ud over.
 11. Pynt med hakket og server muslingerne med fritter og mayo
Moules frites er den bedste kombination af fastfood og skalddyr

Velbekomme

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *