Moules frites
Moules frites er den bedste kombination af fastfood og skalddyr
Første gang jeg fik moules frites var på min yndlings restaurant i Helsingør. Jeg sad på deres terrasse, med hav kig ud over havnen, og kunne hører musikken fra bådene som sejlede frem og tilbage. Solen skinnede, på trods af nogle meget truende skyer i det fjerne. Jeg kan stadig huske smagen af den lækre rosé vin og de utrolig lækre muslinger i den smagsfulde hvidvins/flødesauce. 5 min efter vi havde rejst os fra restauranten og sat os ind i bilen, åbnede himmelen sig i et inferno af regn.
Til denne ret kan du selvfølgelig selv lave dine fritter, men jeg må indrømme at jeg som ofte køber de helt tynde fritter og laver dem i ovnen. Til gengæld laver jeg en hjemmerørt mayo, gerne med estragon eller trøffel. Opskriften på estragonmayo, finder du ved at klikke på billedet!

Jeg køber mine blåmuslinger hos min lokale fiskemad, da jeg ikke bryder mig om dem som ligger på køl i dagligvarebutikkerne. Jeg vil have dem helt friske!
2 pers.
- 2 net blåmuslinger – ca 1,5 kg
- 1 løg
- 20 g smør
- 2 fed hvidløg
- 2,5 dl piskefløde
- 2 dl hvidvin
- Persille
- Salt
- Pomfritter til 2 pers.
Fremgangsmåde
- Skyld muslingerne godt igennem i løbende koldt vand. Lad vandet løbe 10 min og tjek derefter hver musling for “hår” som du fjerne. Er muslingen gået i stykker skal den smides ud. Er den lidt åben, kan du banke den ned i bordet et par gange, og hvis den lukker sig, kan du sagtens bruge den. Gør den ikke, skal den også smides ud – det er meget vigtigt at være omhyggelige i denne proces, da man kan blive meget syg af en dårlig musling.
- Smelt smør i en stor gryde ved middel varme, og svits løg og hvidløg klart.
- Kom muslingerne i gryden og hæld hvidvin over.
- Læg låg op gryden og skru op.
- Damp muslingerne 5-10 min – ryst gryden et par gange undervejs.
- Løft låget og tjek om muslingerne har åbnet sig godt.
- Si væden fra muslingerne over i en anden gryde, og lad muslingerne blive i gryden for at holde på varmen.
- Kog væden lidt ind, inden du tilsætter fløden og koger saucen yderligere ind, et par minutter.
- Smag saucen til med salt.
- Kom muslingerne op i to store skåle og hæld saucen ud over.
- Pynt med hakket persille og server muslingerne med fritter og mayo

Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
One Comment