Ølbraiseret oksespidsbryst er en af mine favorit simre retter,
| |

Ølbraiseret oksespidsbryst med formidabel god sauce

Ølbraiseret er en af mine favorit simre retter, og det tangerer til det rene tortur, når man skal opholde sig i duften af i 2-3 timer.

er ret nemt at lave, den eneste det kræver er tid – rigeligt med tid, men resultatet bliver også der efter.

3-4 pers.

Til kødet:

Til peberrodssauce :

  1. Kom kødet i en gryde og tilsæt øl, vand og bouillonterninger – så det lige netop dækker kødet.
  2. Kog op og skum urenhederne fra.
  3. Sænk varmen så kødet simre.
  4. Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, timian, salt og laurbærblade.
  5. Lad kødet simre i 2-3 timer.
  6. Hæld kogevæsken op i et decilitermål eller en skål, gennem en si, og lad kødet hvile i gryden uden varme, mens du laver saucen.
  7. Smelt i en gryde, og drys herefter mel i.
  8. Rør melet ud i smøren, og varm det let igennem.
  9. Tilsæt kogevande lidt af gangen, mens du pisker godt til.
  10. Lad melet suge væsken til sig, og tilsæt lidt mere kogevand .
  11. Fortsæt ind til du har den ønskede konsistens.
  12. Tilsæt sukker, eddike, salt og peber.
  13. Lad saucen småkoge ca. 5 min
  14. Tilsæt og evt. lidt mere kogevand, hvis konsistensen er for tyk.
  15. Kom revet i saucen, og skru ned for varmen. Saucen skal ikke koge mere.
  16. Smag til med salt, og citronsaft.

Jeg serverer ølbraiseret med peberrodssauce til hvide og fræk rosenkål, som du kan finde opskriften på her :

Opskrift på ‘Fræk Rosenkål’

https://lindaslaekkerier.dk/opskrifter/aftensmad/fraek-rosenkaal/

Tips : Er der børn eller andre i selskabet som ikke kan lide peberrod, så tag lidt af saucen fra inden peberroden kommes i.

Ølbraiseret med formidabel god sauce

[envira-gallery id=”767″]

Velbekomme!

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.