pizza
| |

Pizza på sten

Sprøde og lækre pizzaer bagt på pizzasten

Pizza er altid lækkert, men pizza bagt på pizzasten er det tætteste du kommer på en ægte italiensk pizza.

Pizzasten

For den nætte sum af 250-300 kr kan du købe en ganske fin pizzasten.  Denne type sten tåler op til 250 grader. Jo varmer stenen kan blive jo bedre.

Det er vigtigt at stenen varmes stille op, da den ellers kan gå i stykker. I Italien starter man tidligt morgen med at tænde bål i de store pizza ovne, og holde gang i bålet hele dagen, så ovnen hen af aften er rygende varm. De sidste gløder fejes til side og ovnen er klare til brug.

Det er dog de færreste danskere der har sin egen pizzaovn bygget i haven, så er en pizzasten nu alligevel et godt alternativ.

Pizzadej

Det er vigtigt at bruge en god når du laver din pizza dej. Jeg bruger gerne en blanding af og mel.

Æltningen af dejen er også vigtigt, og giv dig tiden et at ælte dejen god igennem, så den bliver smidig. Du vil takke dig selv for arbejdet, når du skal rulle dejen ud.

Du opnår det bedste resultat ved bagningen, hvis du kan rulle dejen helt tynd og jævn.

Fyld

På denne type pizzaer, bagt på pizzasten, er det vigtigt at du ikke kommer for meget fyld på, ellers opnår du ikke en lækker sprød bund og skorpe.

Personligt er jeg ret vil med kartoffel pizza med rosmarin, og mozzarella.

Mulighederne er mange, brug din fantasi, men hold det simpelt.

En god tomatsauce er også ret vigtigt for et smagfuldt resultat. Du kan finde mit bud på en super smagfuld, Hurtig og nem tomatsauce her

Hvid pizza

Hvid pizza er en pizza uden tomatsauce, hvor du i stedet bruger mozzarella, eller 38% – Hvid pizza er specielt godt med kartoffel, og rosmarin, som er min all time favorit !!

Jeg laver gerne en “børnepizza” og to “voksenpizzaer”

Børnepizza;

  • Tomatsauce,  pepperoni, parmesan.

Voksenpizza;

  • Mozzarella, løg, kartoffelskiver, rosmarin, og olie – gerne trøffelolie.
  • Tomatsauce, mozzarella, brasalo, olie, og ruccola.

 

3 stk (middagstallerken størrelse)

Fremgangsmåde

  1. Opløs i lunken vand.
  2. Tilsæt salt, og olie.
  3. Tilsæt og derefter lidt af gangen.
  4. Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere hvis dejen er for klistret.
  5. Ælt dejen til den er smidig.
  6. Kom dejen i en skål med lidt i, og dæk den med husholdningsfilm.
  7. Lad dejen hæve et lunt sted i 1,5-2 timer.
  8. Efter hævningen tændes ovnen med pizzastenen i – start på 150 grader og skru gradvist op til 250 grader.
  9. Æltes dejen godt igennem, på et dækket bord.
  10. Form 3 lige store kugler, og lad dem hæve 15 min yderligere, mens du forbereder fyldet.
  11. Rul pizzadejen ud til middagstallerken størrelse, og træk den forsigtig over på et tyndt spækbræt med lidt på.
  12. Kom dit ønsket fyld på.
  13. Kom forsigtigt pizzaen på pizzastenen ved at ryste pizzaen af spækbrættet.
  14. Bag pizzaen i ca. 8-10 min.
  15. Imens gøres næste pizza klar.
  16. Træk forsigtigt pizzaen af pizzastenen og over på en tallerken.

Velbekomme

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *