Ravioli med ricotta
| |

Ravioli med ricotta og himmelsk svampe sauce

Jeg ELSKER pasta, alt slags pasta, men i sær ravioli.

Med ravioli er det kun fantasien der sætter grænser. Mulighederne er uendelige, og det er blot at springe ud i sit eget eventyr, når det kommer til hvilket fyld du vil komme i.

Her har jeg lavet en klassiker, med ricotta, svampe og basilikum.

Til denne ravioli laver jeg som oftes en cremet sauce med svampe og hvidvin, som bliver til en himmelsk mundfuld, sammen med raviolien.

Ravioli:

sauce:

Pynt:

  1. Læg melet i en bunke på bordet, og lav en lille fordybning i.
  2. Kom æggene ud i fordybningen.
  3. Kom og i.
  4. Rør forsigtigt ægget sammen, og få en lille smule med hele tiden, ind til ægget har suget alt melet til sig.
  5. Ælt pastadejen godt sammen, til den er smidig og glat.
  6. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg det på køl et par timer, eller gerne til dagen efter.
  7. Hak svampene meget fint og bland dem sammen med ricotta, basilikum og lige salt.
  8. Rul pastadejen ud på et meldrysset bord.
  9. Rul dejen så tyndt som muligt – brug en kageruller, eller en pastamaskine hvis du har.  Det er vigtigt at dejen ikke hænger fast i bordet.
  10. Stik små cirkler ud med et glas eller udstikker. Du kan også skærer dejen ud i firkanter.
  11. Læg en lille teske fuld fyld i midten af en cirkel, og læg nu en anden cirkel oven på.
  12. Tryk kanterne hårdt sammen. Er pastadejen lidt tør, så kanterne ikke vil klistre sammen, kan du dyppe en finger i lidt og fugte kanten lidt, inden du presser dem sammen.
  13. Fortsæt nu, til der ikke er flere cirkler tilbage.
  14. Læg ikke ravioli stykkerne oven på hinanden, da dejen kan klister sammen.
  15. Sæt en stor gryde over med let saltet vand.
  16. Imens du venter på vandet koger, kan du begynde på saucen.
  17. Hak og hvidløg fint.
  18. Skær svampene i mundrette stykker.
  19. Svits og hvidløg i lidt olie.
  20. Tilsæt svampene og led dem svitse et par minutter.
  21. Hæld vin over og led det koge lidt ind.
  22. Kom lidt frisk hakket basilikum i.
  23. Tilsæt og smelt det hele sammen ved omrøring.
  24. Smag til med og peber.
  25. Nu koger dit pastavand sikkert.
  26. Kog pastaen 5-8 min, lad efter hvor tyk du har lavet dine ravioli.
  27. Server pastaen med cremet sauce, revet og hakket valnødder.

 

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.