Ravioli med rucolapesto
En simpel men lækker pastaret, hvor de enkelte ingredienser kommer til sin fulde ret
Pasta behover ikke være “pasta med kødsovs” – Når du laver din egen pasta kommer smagen frem på en helt enkelt og lækker måde. Det er kun din egen fantasi som sætter grænser for, hvad der kan brudes som fyld. Man skal blot være opmærksom på, at kogetiden kan være længere/kortere alt efter hvilket fyld du bruger. Bruger du råt kød, skal du koge din ravioli længere tid, end hvis du bruger “færdig” råvare som ost.
Ravioli:
- 400 g durummel
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie
- Lidt salt
- 1 bøtte ricotta
- 1 dl soltørret tomater
- 1/2 løg
- Frisk basilikum
Rucola pesto:
- 2 håndfulde skyllet rucola
- Saft fra 1 citron
- 1 pose/ håndfuld pinjekerner
- 100 g parmesan
- 3 dl olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Læg melet i en bunke på bordet, og lav en lille fordybning i.
- Kom æggene ud i fordybningen.
- Kom salt og olivenolie i.
- Rør forsigtigt ægget sammen, og få en lille smule mel med hele tiden, ind til ægget har suget alt melet til sig.
- Ælt pastadejen godt sammen, til den er smidig og glat.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg det på køl et par timer, eller gerne til dagen efter.
- Hak de soltørret tomater og løg fint, og bland dem sammen med ricotta, basilikum og lige salt.
- Rul pastadejen ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen så tyndt som muligt – brug en kageruller, eller en pastamaskine hvis du har. Det er vigtigt at dejen ikke hænger fast i bordet.
- Stik små cirkler ud med et glas eller udstikker. Du kan også skærer dejen ud i firkanter.
- Læg en lille teske fuld fyld i midten af en cirkel, og fold den sammen, som en lille halvmåne
- Tryk kanterne hårdt sammen. Er pastadejen lidt tør, så kanterne ikke vil klistre sammen, kan du dyppe en finger i lidt vand og fugte kanten lidt, inden du presser dem sammen.
- Fortsæt nu, til der ikke er flere cirkler tilbage.
- Læg ikke ravioli stykkerne oven på hinanden, da dejen kan klister sammen.
- Sæt en stor gryde over med let saltet vand.
- Imens du venter på vandet koger, kan du begynde på pestoen.
- Rist pinjekerne på en tør og varm pande, til de tager lidt farve.
- Find din minihakker/blender frem.
- Kom rucola, parmesan, olie, pinjekerner, og citronsaft i, og blend det hele sammen, til en ensartet masse. Synes du konsistensen er for tyk, kan du tilsætte mere olie.
- Krydder med salt og peber.
- Nu koger dit pastavand sikkert.
- Kog pastaen 5-8 min, lad efter hvor tyk du har lavet dine ravioli.
- Server pastaen med pestoen og revet parmesan.
Tips: er der mere pesto tilbage, kan det sagtens holde sig i en syltetøjsglas eller lufttæt beholder. Kom lidt olie oven på pestoen, for at danne et “låg”, så holder den længere.
Rucola kan byttes ud med persille eller basilikum.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.