En sommer risotto med flamberet kammuslinger og tigerrejerRisotto er en af mine yndlingsretter. Der er et utal af måder man kan lave risotto på, men fælles for dem aller er grundopskriften.
| | | |

Risotto med flamberet skaldyr

En sommer risotto med flamberet skaldyr – og

Risotto er en af mine yndlingsretter. Der er et utal af måder man kan lave risotto på, men fælles for dem alle er grundopskriften. Ris, og bouillon –  og herefter kommer det sjove. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilken smag og konsistens du vil have i din risotto. Skal den være vegansk med svampe? eller græskar måske? skal den være med alt godt fra havet eller måske med en rest kød fra et tidligere måltid?

Her er mit bud på en risotto med flamberet skaldyr, nemlig den med  og tigerrejer.

2 – 3 pers

Fremgangsmåde

  1. Pil og og hak det fint.
  2. Svits løg og med 25 g i en gryde.
  3. Når løget bliver gyldent, tilsættes risene, og det hele steges i få minutter.
  4. Kom vinen i og lad den simre til vinen er opsuget.
  5. Kom lidt bouillon på og lad risene opsuge det. Rør ofte i gryden, så risene ikke brænder på.
  6. Når risene bliver tykke, fortsættes med 1 dl bouillon ad gangen: rør i gryden, lad risene opsuge bouillonen, tilsæt lidt bouillon igen og så videre, til risene er kogt og alt bouillonen er brugt.
  7. Snit fint og kom det i gryden.
  8. Kom revet i.
  9. Smelt 25 g på en pande, og kom kammuslingerne på. Steg dem 1 min inden tigerrejerne kommes på panden også.
  10. Steg kammuslingerne til de har fået en let gylden farve.
  11. Sluk nu for emhætten (vigtigt) og hæld ud over skaldyrene. Tag panden væk fra emhætten og sæt ild til whiskyen.
  12. Lad flammerne brænde ud inden du sætter panden tilbage på komfuret.
  13. Kom 2/3 af skaldyrene op i risottoen sammen med den sauce der er i panden, og rør det hele godt rundt. Gem 1/3 skaldyr til pynt.
  14. Kom saften fra en samt halvdelen af den hakket i risottoen, og rør godt rundt.
  15. Anret risottoen i portions skåle og pynt med de sidste skaldyr, samt hakket persille.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *