Risotto med pærer og gorgonzola
Jeg må indrømme at denne opskrift ikke er min egen. Men jeg bliver simpelthen nødt til at dele den med jer.
Jeg lader med ofte inspirere af mange forskellige opskrifter, og laver ud fra dem min egen version af en opskrift. Men i dette tilfælde er opskriften simpelthen så lækker, at jeg ikke ønsker at ændre det mindste på den. Opskriften har dog være med til at frembringe andre udgaver af risotto. Men risotto med pærer og gorgonzola er klart en af mine favoritter. En klassisk og lækker italiensk risotto, men et lille pift af noget morderne.
Opskriften er fra Moderne Mama.
2-3 pers.
- 300 g risottoris
- 100 g gorgonzola
- 10 dl grønsagsbouillon
- 25 g smør
- 50 g hakkede valnødder
- 100 g parmesan
- 2 pærer
- Saft fra en citron
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin
- Skær den ene pære i små terninger og vend dem i citronsaft. Skræl den anden pære og blend den til pæremos.
- Svits løg og et finthakket hvidløg med 25 g smør i en gryde.
- Når løget bliver gyldent, tilsættes risene, og det hele steges i få minutter.
- Kom vinen i og lad den simre.
- Når risene bliver tykke, fortsættes med 1 dl bouillon ad gangen: rør i gryden, lad risene opsuge bouillonen, tilsæt lidt bouillon igen og så videre, til risene er kogt og alt bouillonen er brugt.
- Skær gorgonzolaen i terninger og tilsæt dem sammen med pæreterningerne og pæremosen.
- Rør til gorgonzolaen er smeltet og tag gryden af varmen.
- Anret i dybe skåle og tilsæt revet parmesan og drys med hakkede valnødder. Servér straks.
Velbekomme.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.