risotto med pærer og gorgonzola er klart en af mine favoritter. En klassisk og lækker italiensk risotto, men et lille pift af noget morderne.
|

Risotto med pærer og gorgonzola

Jeg må indrømme at denne opskrift ikke er min egen. Men jeg bliver simpelthen nødt til at dele den med jer.

Jeg lader med ofte inspirere af mange forskellige opskrifter, og laver ud fra dem min egen version af en opskrift. Men i dette tilfælde er opskriften simpelthen så lækker, at jeg ikke ønsker at ændre det mindste på den. Opskriften har dog være med til at frembringe andre udgaver af risotto. Men med og er klart en af mine favoritter. En klassisk og lækker italiensk risotto, men et lille pift af noget morderne.

Opskriften er fra Moderne Mama.

2-3 pers.

  1.  Skær den ene pære i små terninger og vend dem i citronsaft. Skræl den anden pære og blend den til pæremos.
  2. Svits og et finthakket med 25 g i en gryde.
  3. Når løget bliver gyldent, tilsættes risene, og det hele steges i få minutter.
  4. Kom vinen i og lad den simre.
  5. Når risene bliver tykke, fortsættes med 1 dl ad gangen: rør i gryden, lad risene opsuge bouillonen, tilsæt lidt bouillon igen og så videre, til risene er kogt og alt bouillonen er brugt.
  6. Skær gorgonzolaen i terninger og tilsæt dem sammen med pæreterningerne og pæremosen.
  7. Rør til gorgonzolaen er smeltet og tag gryden af varmen.
  8. Anret i dybe skåle og tilsæt revet og drys med hakkede valnødder. Servér straks.

Velbekomme.

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.