Risotto med svampe og spinat
Risotto er også en af mine livretter, og det gode ved risotto er, at grundopskriften er den samme.
Men at der er så mange forskellige muligheder for at varierer de ingredienser som man tilsætter.
Den klassiske risotto er med svampe, men udover svampe kan man tilsætte alverdens forskellige ingredienser, f.eks spinat og gorgonzola som her.
Når du laver risotto er det vigtigt at du har god tålmodighed, og opmærksomhed på din ret. Resultatet bliver bedst når du giver dig tiden til det. Vælg en god hvidvin og en fond af god kvalitet.
Hvad er Risottoris?
Risottoris er en buttede kort ristype, som klister meget ved kogning. Kogetiden er lang og trods den klistrer konsistens, vil risottoris stadig bevare en fast kerne.
Der findes forskellige typer af risottoris. Jeg foretrækker Arborio eller Carnaroli ris, og går efter betegnelsen fino eller superfino.
2-3 pers.
- 300 g risottoris
- 2 dl hvidvin (resten er til kokken under madlavningen)
- 9 dl god fond efter eget ønske – jeg bruget hjemmelavet vildt fond
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- Frisk timian
- 4 spsk olivenolie
- 3 portobello svampe
- En god håndfuld frisk spinat
- 100 g gorgonzola
- Saft og skral fra 1/2 citron
- Smør
- Salt og peber
- Hak løg og hvidløg fint.
- Hak to portobello svampe i små tern, og del dem i to lige store bunker.
- Den sidste svamp skær du i skiver og sætter dem til side – de skal bruges til pynt.
- Varm olien op i en gryde, og svits løg, hvidløg og den ene del af de hakkede svampe.
- Kom ris i gryden og lad dem svitse med et par min.
- Kom timian i.
- Tilsæt vin og rør godt rundt.
- Kom nu lidt af fonden i, så det lige kan dække risene. Rør godt rundt og sænk varmen lidt. Risene skal nu står og koge i fonden, under hyppig omrøring.
- Tilsæt mere fond lidt af gangen, når du kan se at risene har suget væden til sig. Vær tålmodig og rør tit.
- Mens risene småkoger, steger du skiverne af Portobello svampene gyldne i smør, på en pande. Læg dem til side til senere.
- Steg nu de sidste hakkede svampe gyldne, i mere smør på samme pande, og læg dem til side.
- Når du har brugt al din fond, skal du smage på dine ris. Hvis de ikke har det rigtigt bid, og stadig er for hårde, kan du tilsætte vand lidt ad gangen, på samme måde som med fonden.
- Når risene har den rigtige konsistens, tilsætter du gorgonzola, og lader osten smelte sammen med risene.
- Skær spinatbladene i grove stykker, og vend dem i risottoen, sammen med de hakkede og nu ristede svampe.
- Tilsæt saft og skral fra citron.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Anret risottoen i dybe skåle og pynt med de stegte svampe skiver.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.