Ovnbagte kartofler er altid et hit, og nok også en af mine yndlings former for kartoffel.
| |

Rosmarin bagte kartofler

Ovnbagte er altid et hit, og nok også en af mine yndlings former for kartoffel.

bagte passer sig godt til de fleste typer af køb, og er nemme at forberede i god tid inden middags gæsterne kommer. De bliver faktisk kun bedre af at blive forberedt i god tid.

4 pers

  1. Vask kartoflerne grundigt, men lad skralden blive på.
  2. Kog kartoflerne næsten færdige i ca. 10-15 min. (mindre hvis det er nye kartofler)
  3. Mens kartoflerne koger, kommes olien, og i en fryse eller lynlåspose.
  4. Når kartoflerne har kogt næsten færdig, heldes vandet.
  5. Kom kartoflerne op i posen med og rosmarin.
  6. Lad nu kartoflerne trække olien til sig i et par timer. Lad posen stå på køkkenbordet.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  8. Kom kartoflerne i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag kartoflerne 20 min, til de har fået en gylden farve.

Tip: du kan også bruge alm. store kartofler, med eller uden skral, men skær dem i både inden de koges.

Er du ikke til rosmarin, er og/eller også godt til denne type kartofler.

Velbekomme

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *