Spicy græskarsuppe med sesamkål
Spicy græskarsuppe med sesamkål er en cremet suppe der giver dig varmen.
Når vinteren er på vej er suppe altid en kærkommen ret. Denne græskarsuppe får et lille præg af det asiatiske køkken med hurtigtstegt spidskål med æble, soya, sesam og peanuts.
3-4 Pers
Græskarsuppe:
- 1 hokkaido græskar
- 1 kæmpe søde kartoffel
- 2 løg
- 1/2 frisk rød chili
- 3 hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk rød karry pasta
- 1 spsk revet ingefær
- 1 liter grønsagsbouillon
- 2,5 dl fløde
- 1 spsk sukker
- Salt
- Peber
- Lidt citronsaft
Sesamkål:
- 1/4 spidskål
- 1 æble
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk soya
- 1 spsk sesamfrø
- 1 håndfuld saltet peanuts
- Del dit græskar og fjern kernen og skræl.
- Skær græskarkødet i grove tern.
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Riv ingefær og skær chili i fin skiver.
- Skræl og skær den søde kartoffel i grove tern.
- Kom olivenolie i en gryde og varm den op.
- Kom løg, hvidløg, ingefær og rød karry pasta og chili i gryden, og svits det et par minutter.
- Kom græskar og kartoffeltern i gryden og rør lidt rundt.
- Tilsæt bouillon og lad retten kog ved svag varme i 20 min. til kartofler og græskar er mørt.
- Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.
- Sæt gryden tilbage på blusset og tilsæt nu fløden og sukker.
- Lad suppen smire et par min.
- Smag suppen til med salt og citron saft.
- Lad suppe stå på komfuret, men sluk for blusset mens du tilbereder din sesamkål.
- Snit spidskål fint og skær æblet i tynde skiver.
- Varm olivenolien på en pande og kom kålen på.
- Svits kålen kort på den varme pande.
- Tilsæt soya og æbler og vend det rundt.
- Tag panden af varmen og kom nu sesamfrø over.
- Servér suppen i en skål med sesamkål og peanuts på toppen.
Spicy græskarsuppe med sesamkål
[envira-gallery id=”588″]
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
One Comment