Sprøde pomfritter
Hvem elsker ikke sprøde pomfritter.
Man skal da være et skarn, hvis man ikke elsker sprøde pomfritter – men man behøver slet ikke at komme dem i ønskebrønden for at gøre dem sprøde og lækre. Og det er lidt et held, for hvis der er noget jeg hader – så er det lygten af friture i mit hjem.
Du kan servere dine sprøde pomfritter til en Interval stegt culotte eller et oplagt valg kunne være Moules frites
Du skal beregne ca. 1,5 – 2 stk bagekartoffel per person, hvis det ikke er pomfritterne som er hoved retten. Skal du kun smovse fritter i dig, skal du nok beregne 2-3 per person.
Med eller uden skral?
Det er jo altid en smagssag, om man kan lide skral på sine kartofler. Personlig foretrækker jeg det rustikke look, og lader gerne skrallen blive på, hvis den altså er pæn nok til det. Ønsker du en “fin” pomfrit, skal du finde kartoffelskrælleren frem
2-3 Pers
- 3 store bagekartofler
- 1/2 dl eddike
- 2 dl rapsolie
- Salt
Fremgangsmåde
- Sæt en stor gryde med vand Og eddike over at koge.
- Skral kartoflerne hvis du syntes, ellers vask dem grundigt.
- Skær dem i stave på ca. 1×1 cm.
- Kom dem i en skål med kold vand, og skyld dem grundigt igennem, aå stivelsen i kartoflerne vaskes væk.
- Kom kartoffel stavene op i det kogende vand, og kog dem til de begynder at blive en anelse bløde, det tager ca 10-15 min
- Hæld vandet fra og kom kartofler i en skål.
- Sæt skåle med kartofler på køl i minimum 30 min, men gerne 1-2 timer.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom de afkølet kartofler i en pose, og hæld olie i.
- Vend nu posen godt rund, så olien kommer ud over alle kartoflerne.
- Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoflerne ud på, så de så vidt mulige ikke ligger oven på hinanden.
- Kom salt på og bag dem i ovnene ca. 60 min, eller til de er flotte gyldne og sprøde. Rod evt. i dem ind i mellem
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.