Svinekæber i portvin
Med svinekæber i portvin får du en velsmagende simreret som passer perfekt til en kold efterår eller vinter dag.
Svinekæber er et fantastisk stykke kød som mange overser. Kødet er perfekt til simrerettet, hvor alt saft og kraft bevares i kødet.
Når du bruger portvin i den simreret, hjælper den høje alkohol procent med at mørne kødet, og giver en helt fantastisk smag til “saucen” som er tilbage i stegesoen efter 3 timer i ovnen.
Har du ikke portvin i huset kan du godt bruge rødvin, men jeg vil nu foretrække portvin til denne ret. I retten kommer jeg nemlig også syrer i form af æbler og saft fra appelsin.

Så om du laver svinekæber i portvin, svinekæber i rødvin, svinekæber i cider, øl eller noget helt andet, er helt op til dig. Du skal blot huske at afstemme smagen af syrer og alkohol.
Ingen sauce ?
Når jeg laver svinekæber, hvad end det er denne opskrift eller Rødvinsbraiserede svinekæber med rodfrugtmos , så laver jeg som sådan ikke nogen sauce, men bruger den stegesky som er tilbage i stegesoen. Alt saft og kraft fra kød, grøntsager og alkoholen giver en dejlig velsmagende sauce, som du ikke behøver gøre yderligere ved.
Mos til svinekæber
Mos passer bare utroligt godt til simremad, og det er ingen undtagelse til denne ret. Jeg plejer at lave rodfrugtmos, som du kan finde opskriften på i linket oven over, men sidste gang jeg lavede svinekæber i portvin, ville jeg prøve noget andet, og her i efteråret er græskarsæsonen i fuld gang. Jeg lavede derfor en kartoffel/græskarmos, som du kan finde opskriften på her Kartoffel græskarmos
2 pers
- 500 g svinekæber
- 250 g bacon i tern
- 3 dl portvin
- 2 store gulerødder
- 1 håndfuld cherrytomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 2 æbler
- Saft fra 1 appelsin
- 1 skive hokkaido græskar – kan undlades
- Salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
- Skær alle hinderne af svinekæberne, og gnid dem med salt.
- Steg bacon på en pande og kom det op i en stegeso – lad fedtet fra baconen blive på panden.
- Brun svinekæberne på panden og kom dem op i stegesoen.
- Snit og hak alle grøntsagerne samt æblerne i mundrette stykker, og kom dem op til kødet i stegesoen.
- Pres saft fra appelsinen ud over.
- Kom kviste af rosmarin ved.
- Hæld portvin ud over og sæt stegesoen i ovnen i 3 timer.
- Efter 3 timer er kødet mørt og klar til servering.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.