Syndig god blomkålspizza – selv for dem der ikke kan li blomkål
Blomkål – nogen elsker den, andre elsker at hade den.
Her har vi en blomkålspizza, der vil få selv den mest hardcore blomkåls-hader i knæ.
2 pers
• 1 stort blomkål – ca. 5-600 g
• 120g parmesan
• 1 tsk oregano
• ½ tsk cayennepeber
• 2 æg
• 2 spsk Profiber
1.Tænd ovnen på 200 grader.
2.Riv blomkålen på et rivejern, eller kom små buketter i en foodprocessor til det ligner ris.
3. Kom blomkålsrisen i en skål og hæld kogende vand fra elkedlen over. Lad det trække 2-3 min.
Hæld vandet fra i en si og kom herefter blomkålen over på et rent viskestykke. Pres så meget vand ud som muligt ved at dreje viskestykket rund. Blomkålen skal være så tør som overhoved muligt.
4.Tør skålen af, og kom blomkålen tilbage i skålen. Tilsæt nu resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
5.Læg et stykke bagepapir på en bageplade og kom blomkålsdejen ud på midten. Læg nu et nyt stykke bagepapir oven på dejen og tryk dejen flad med fingrene. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanten. Fjern forsigtigt det øverste stykke bagepapir.
6.Pizza dejen skal nu forbage i 12-15 min.
7.Imens pizza dejen forbages, kan du lave fyldet klar. Jeg laver min egen tomatsauce (opskriften kan du også finde lige her: hurtig-og nem tomatsauce) og kommer f.eks chorizo, rød peberfrugt og parmesan på. Til sidst topper jeg den færdigbagte pizza med ruccola.
Pas på du ikke kommer for meget fyld på din pizza.
8. Tag pizzaen ud af ovnen og kom dit fyld på. Bag herefter pizzaen færdig i ca. 10 min.
Servér pizzaen med en lækker salat eller evt. gulerodsfritter som du også kan finde opskriften på her: Gulerodsfritter med mandler
Velbekomme!!