Timian vafler med laks og rygeostcreme, er en perfekt lille haps til tapas, eller som starter mens dine gæster finder sig til rette.
| | | | | |

Timian vafler med laks og rygeostcreme

vafler med og rygeostcreme, er en perfekt lille haps til tapas, eller som starter mens dine gæster finder sig til rette.

Jeg brugte vafler med og rygeostcreme som fingermad nytårsaften, under Dronningens tale. Det giver lidt ekstra tid til at forberede hovedretten, da gæsterne har fået stillet den værste sult.

Du kan også bruge vafler med rygeostcreme til dit tapas bord – pynt dem med stenbiderrogn eller kaviar.

5-6 Pers

Rygeoste creme:

  • 2 dl fraiche 
  • 2 spsk
  • 1 spsk mayonnaise 
  • Saft fra 1/2 citron

Topping:

  1. Pisk alle ingredienserne til vaflerne  sammen og lad det hvile i køleskabet ca. 30 min.
  2. Imens rør du cremen sammen, af alle de ovenstående ingredienser.
  3. at smag til!!
  4. Find dit vaffeljern frem og varm det godt op.
  5. Kom en klat på.
  6. Hæld en passende mængde dej på jernet, og bag dem sprøde og gyldne.
  7. Lad vaflerne køle af på en rist, mens du bage næste omgang.
  8. Når alle vaflerne er kølet af, lægges et passende stykke varmrøget på hvert vaffel. På på det ikke kommer for meget på vaflen, så bliver de svære at håndterer, når de skal spises.
  9. Kom derefter en lille klat oven på laksen og pynt med lidt og rødløg.
  10. Servér de fine små vafler.

Tips. Du kan selvfølgelig også komme andet på end og rygeost. Prøv f. eks med fraiche og stenbidderrogn, eller en let hønsesalat.

Velbekomme.

 

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *