Vildt ragout er en skøn simreret, som selv de mindste vil elske. Og så kan laves af de fleste typer klovbærende vildt - som rådyr, krondyr, dådyr
| | | |

Vildt ragout med krondyr

Vildt med krondyr er en skøn solid vinter ret.

Vildt er en skøn simreret, som selv de mindste vil elske. Og så kan laves af de fleste typer klovbærende vildt –  som rådyr, krondyr, dådyr eller sika.

Kender du ikke en jæger, kan du være heldig at førende supermarkeder har kødet på tilbud i efteråret, og ellers kan de ofte købes hos din slagter eller fiskemand.

Hvad serverer man til?

Mos er en klassiker, og jeg serverer stort set altid mos af kartofler, selleri, og gulerødder. Det giver lidt farve til tallerknen, som ellers godt kan gå hen og blive lidt små kedelig med en vildt ragout.

Du kan finde opskriften på rodfrugtmos her – der er forresten også en super lækker simreret Rødvinsbraiserede svinekæber med rodfrugtmos

Helse eller all in?

Jeg er normalt tilhænger af, at man gerne skal dyrke motion og spise sundt og varieret. Men når det så er sagt, mener jeg også at der bare er nogle retter, som ikke skal laves med sunde alternativer til den originale. Her er en af dem.

Jeg bruger piskefløde!!

4 Pers

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak og hvidløg.
  2. Smelt i en gryde og svits og her i.
  3. Tilsæt bacon.
  4. Brun nu kødet i gryden.
  5. Imens ordnes rodfrugter som skæres i mundrette stykker, og svampe som skæres i kvarte.
  6. Kom og i gryden – svits et par min.
  7. Kom rødvin på og lad det simre 5 min.
  8. Tilsæt fløde, timian, svampe, cayennepeber, og lauerbærbladene.
  9. Lad retten simre i 1 time. Rør en gang imellem.
  10. Jævn ragouten hvis du syntes den er for tynd, og kom kulør i så den får den ønskede farve.
  11. Smag til med og peber.
  12. Server din vildt med mos.

Velbekomme

 

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.