Vildt ragout med krondyr
Vildt ragout med krondyr er en skøn solid vinter ret.
Vildt ragout er en skøn simreret, som selv de mindste vil elske. Og så kan laves af de fleste typer klovbærende vildt – som rådyr, krondyr, dådyr eller sika.
Kender du ikke en jæger, kan du være heldig at førende supermarkeder har kødet på tilbud i efteråret, og ellers kan de ofte købes hos din slagter eller fiskemand.
Hvad serverer man til?
Mos er en klassiker, og jeg serverer stort set altid mos af kartofler, selleri, pastinak og gulerødder. Det giver lidt farve til tallerknen, som ellers godt kan gå hen og blive lidt små kedelig med en vildt ragout.
Du kan finde opskriften på rodfrugtmos her – der er forresten også en super lækker simreret Rødvinsbraiserede svinekæber med rodfrugtmos
Helse eller all in?
Jeg er normalt tilhænger af, at man gerne skal dyrke motion og spise sundt og varieret. Men når det så er sagt, mener jeg også at der bare er nogle retter, som ikke skal laves med sunde alternativer til den originale. Her er ragout en af dem.
Jeg bruger piskefløde!!
4 Pers
- 600 g krondyr kød i tern
- 250 g bacon i tern
- 2 store gulerødder
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 pastinak
- 250 g brune champignon
- 100 g danablu ost
- 2 lauerbærblade
- 2 dl rødvin
- 250 ml piskefløde
- 5 peberkorn
- 1 bouillon terning eller vildt fond
- 2 tsk timian
- 1/2 tsk cayennepeber
- 25 g smør
- kulør
- Evt mel og lidt mælk til jævning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Smelt smør i en gryde og svits løg og hvidløg her i.
- Tilsæt bacon.
- Brun nu kødet i gryden.
- Imens ordnes rodfrugter som skæres i mundrette stykker, og svampe som skæres i kvarte.
- Kom gulerødder og pastinak i gryden – svits et par min.
- Kom rødvin på og lad det simre 5 min.
- Tilsæt fløde, timian, svampe, cayennepeber, danablu og lauerbærbladene.
- Lad retten simre i 1 time. Rør en gang imellem.
- Jævn ragouten hvis du syntes den er for tynd, og kom kulør i så den får den ønskede farve.
- Smag til med salt og peber.
- Server din vildt ragout med mos.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.