Wok med broccoli og marineret oksekød
En wok med sprøde grøntsager, nudler og ingefærmarineret oksekød
Wok er en lækker hurtig ret som kan varieres på mange måder, alt efter hvad du er til. I denne opskrift har jeg valgt at marinere kødet i soya, ingefær, lime og careynne peber. Er du ikke til ingefær kan du sagtens undlade den.
2-3 Pers
- 3 bøffer af oksekød f.eks entrecote
- 1 broccoli
- 2 store gulerødder
- 2 blokke fuldkorns nudler
- 5-7 grønne asparges
- 2 spsk olivenolie
- salt
- 2-3 håndfulde nødder f.eks pekan
Marinade
- Saft fra 2 lime
- 2 tsk friskrevet ingefær
- 2 dl soya
- 1/2 tsk careyene peber
- 2 tsk akacie honning
Fremgangsmåde
- Skær bøfferne ud i tynde skiver og kom dem i en frysepose.
- Rør alle ingredienserne til marinaden samme og hæld det ned i posen til kødet.
- Lad kødet marinerer min. 1 time.
- Kom nudler i en skål og hæld kogende vand ud over dem, og lad dem trække til de er færdig.
- Skær broccoli i mindre buketter og skær gulerødderne i skiver.
- Skær den tørre ende af aspargesene og skær dem i passende stykker.
- Kom olivenolie i en wok eller sautepande.
- Fisk kødet op af marinaden og steg kødet 2 min på den varme pande. Gem lidt af marinaden til senere.
- Skub kødet ud i kanten af wok'en og kom grønsagerne i.
- Steg grønsagerne 5 min, og kom derefter et par spsk marinade ud over.
- Hæld vandet fra nudlerne og kom dem op i wok'en.
- Rør det hele godt rundt og smag til med salt.
- Servers i skåle toppet med nødder.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.