Wok med broccoli og marineret oksekød
| |

Wok med broccoli og marineret oksekød

En wok med sprøde grøntsager, og ingefærmarineret

Wok er en lækker hurtig ret som kan varieres på mange måder, alt efter hvad du er til. I denne opskrift har jeg valgt at marinere kødet i soya, ingefær, og careynne peber. Er du ikke til kan du sagtens undlade den.

2-3 Pers

  • 3 bøffer af f.eks
  • 1 broccoli 
  • 2 store gulerødder 
  • 2 blokke fuldkorns
  • 5-7 grønne asparges 
  • 2 spsk olivenolie 
  • 2-3 håndfulde f.eks pekan 

Marinade

  • Saft fra 2
  • 2 tsk friskrevet
  • 2 dl soya
  • 1/2 tsk careyene peber 
  • 2 tsk  akacie

Fremgangsmåde

  1. Skær bøfferne ud i tynde skiver og kom dem i en frysepose.
  2. Rør alle ingredienserne til marinaden samme og hæld det ned i posen til kødet.
  3. Lad kødet marinerer min. 1 time.
  4. Kom i en skål og hæld kogende ud over dem, og lad dem trække til de er færdig.
  5. Skær i mindre buketter og skær gulerødderne i skiver.
  6. Skær den tørre ende af aspargesene og skær dem i passende stykker.
  7. Kom i en wok eller sautepande.
  8. Fisk kødet op af marinaden og steg kødet 2 min på den varme pande. Gem lidt af marinaden til senere.
  9. Skub kødet ud i kanten af wok’en og kom grønsagerne i.
  10. Steg grønsagerne 5 min, og kom derefter et par spsk marinade ud over.
  11. Hæld vandet fra nudlerne og kom dem op i wok’en.
  12. Rør det hele godt rundt og smag til med salt.
  13. Servers i skåle toppet med nødder.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.