Bagte søde kartofler med stærk chorizo
Bagte kartofler er en klassiker, men har du prøvet at bytte den almindelige bagekartoffel ud med en sød kartoffel ?
Den søde kartofler lever godt op til sit navn, derfor er det vigtigt at dit fyld at en god kontrast til den søde smag fra kartoflen.
Jeg har her valgt at bruge en stærk chorizo pølse og rucola salat som har en dejlig bitterhed. Kombinationen af det søde, det stærke og det bitre passer virkelig god sammen.
2 pers.
- 2 store søde kartofler
- 100 g stærk chorizo
- 2 håndfulde rucola salat
- 1 dl creme fraiche
- Purløg
- Salt og peber
- 1 spsk mayonnaise
- Tænd ovnen på 200 garder varmluft
- Skrub kartoflerne rene og tør dem i et viskestykke.
- Skær hver kartoffel over på langs, og placer dem på en bageplade med bagepapir, med den flade side nedad
- Bag dem i ca. 30 min til de er bløde.
- Imens kartoflerne bages, skæres chorizo pølsen tern.
- Bland dressingen af creme fraiche, mayonnaise, purløg, salt og peber.
- Skyl rucola salaten og lad det dryppe godt af.
- Når kartoflerne er færdige, anrettes de på to tallerkener. Brug evt. en palet til at få dem af bagepladen.
- Brug en gaffel til at mose kartoflen let, så du laver en lille aflang fordybning i hver halvdel.
- Kom rucola i fordybningen og derefter chroizo pølsen.
- Kom et par skefulde dressing på toppen og servér de søde kartofler.
Velbekomme.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.