Bagte kartofler er en klassiker, men har du prøvet at bytte den almindelige bagekartoffel ud med en sød kartoffel
| |

Bagte søde kartofler med stærk chorizo

Bagte er en klassiker, men har du prøvet at bytte den almindelige bagekartoffel ud med en sød kartoffel ?

Den lever godt op til sit navn, derfor er det vigtigt at dit fyld at en god kontrast til den søde smag fra kartoflen.

Jeg har her valgt at bruge en stærk pølse og salat som har en dejlig bitterhed.  Kombinationen af det søde, det stærke og det bitre passer virkelig god sammen.

2 pers.

  • 2 store søde kartofler 
  • 100 g stærk chorizo 
  • 2 håndfulde salat
  • 1 dl fraiche
  • og
  • 1 spsk mayonnaise 
  1. Tænd ovnen på 200 garder varmluft
  2. Skrub kartoflerne rene og tør dem i et viskestykke.
  3. Skær hver kartoffel over på langs, og placer dem på en bageplade med bagepapir, med den flade side nedad
  4. Bag dem i ca. 30 min til de er bløde.
  5. Imens kartoflerne bages, skæres pølsen  tern.
  6. Bland dressingen af fraiche, mayonnaise, purløg, og peber.
  7. Skyl salaten og lad det dryppe godt af.
  8. Når kartoflerne er færdige, anrettes de på to tallerkener. Brug evt. en palet til at få dem af bagepladen.
  9. Brug en gaffel til at mose kartoflen let, så du laver en lille aflang fordybning i hver halvdel.
  10. Kom i fordybningen og derefter pølsen.
  11. Kom et par skefulde dressing på toppen og servér de søde kartofler.

Velbekomme.

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.