Hjemmelavet bearnaise som vil gøre dine gæster bløde i knæene
| | |

Bearnaise

Hjemmelavet bearnaise som vil gøre dine gæster bløde i knæene

Alle elsker bearnaise – sådan er det bare, men de fleste tror at bearnaise smager som Knor’s udgave med pulver, og mælk – Det har ALDRIG set skyggen af bearnaise.

Der er sikkert også en del menesker som vil påstå at bearnaise er svært af lave, men det vil jeg nu våge at påstå ikke passer, så længe man giver sig tiden til at lave den, og ikke bliver forstyret i processen. Det tager ikke meget mere end 5-7 min at lave bearnaise, men det kan ende grueligt galt, hvis man ikke rør når der skal røres. Følg opskriften, og jeg vil love dig, du aldrig vil falde tilbage til Knor’s pulver udgave.

Inden vi startet skal de lige siges at denne sauce ikke er sund – langt fra faktisk, men nu er det jo heller ikke hverdag man laver bearnaise, så giv dig selv lov, når det endelig er.

2-3 pers

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret.
  2. Hak skarlotteløg,  og fint.
  3. Find en passende lille gryde – den må ikke være for stor.
  4. Kom vand, eddike, og i gryden.
  5. Varm gryden op ved middel varme, og pisk hele tiden.
  6. Ægget begynder at skumme, og her er det vigtigt at du bliver ved med at piske i et roligt med fast tempo.
  7. Efter ægget har skummet, bliver den mere cremet, og de små bobler forsvinder, når det sker skruer du lidt ned for varmen.
  8. Tilsæt skalotteløg.
  9. Nu hælder du stille og roligt lidt af det smeltet ned i æggemassen, mens du bliver ved med at piske – du må IKKE stoppe med at piske.
  10. Lad smørret blive optaget af æggemassen, inden du tilsætter lidt mere smør.
  11. Fortsæt med at tilfører det smeltet lidt af gangen, ind til der ikke er mere smør – at blive ved med at piske i et fast tempo.
  12. Til sidst kommer du det fint hakket og i saucen, og smager til med og peber.
  13. Nu kan du tørre sveden af panden, og nyde din perfekte bearnaise.

Velbekomme

 

Andre opskrifter

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *