Butterdej snack med pesto og ost
Når man er sulten for sjov er butterdej snack helt perfekt.
Vi kender det alle sammen, vi har åbnet skabet 1000 gange for at se om der ikke lige skulle gemme sig en lækker haps. Ikke fordi man er sulten, men bare lige for at slå tiden ihjel, eller fulde en hul tand. Her kommer butterdej snack til sin fulde ret.
Jeg lavede to forskellige slags, dels fordi jeg havde butterdej nok, men også fordi jeg havde e rest rygeost tilbage. Men bare rolig, det er kun den ene slags der er med rygeost, så er du ikke til den slags, laver du bare kun en slags, eller finder på noget andet at komme i. Slå dig løs, det kan næsten ikke gå galt.
Butterdej snack kan også fint bruges til et tapas bord eller som velkomst snack.
ca. 20 stænder.
- 4 plader frossen butterdej
- 1 glas grøn pesto
- 200 g revet parmesan
- 4 spsk rygeost
- Lidt mel til udrulning
Fremgangsmåde
- Stil butterdejs pladerne til optøning op af køkkenbordet og vægen. De tør hurtigt op.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Drys lidt mel på bordet og rul alle 4 plader godt ud.
- Smør den ene butterdejs plade med pesto og drys med revet parmesan.
- Smør den anden butterdejs plade med rygeost og drys med parmesan.
- Læg ny en ny butterdejs plade over hver plade med fyld, og tryk forsigtigt den øverste plade lidt ned.
- Skær nu butterdejen i lange stænger. Jeg bruger en pizza skærer, men en skarp kniv kan også bruges.
- Tag forsigtigt en stang butterdej op, og drej hver ende modsat hinanden, så stangen bliver tvistet.
- Læg de tvistet butterdejs stænger på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. ca. 10 min – men hold øje.
Velbekomme

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.