Chokoladekage med passionfrugtmousse
| | |

Chokoladekage med passionfrugtmousse

En chokoladekage med passionfrugtmousse, er en lækker syrlig omgang

Jeg har tidligere lavet denne chokoladekage med chokolademousse i stedet, men denne gang ville jeg finde på noget mere friskt. Chokoladekage med passionfrugtmousse blev serveret til en fødselsdag i familien, der blev afholdt i påsken, så derfor ville jeg gerne forsøge mig med et gult tema – her kom passionsfrugten ind.

Denne slags kage pynter jeg altid med en blanding af slik og frugt – men det skulle vise sig at det faktisk er ret svært at finde gult slik, så det ende med at jeg stod bland-selv afdelingen i supermarked og sorteret gule Skittles fra.

Kagen kan godt serveres samme dag som den er lavet, men resultatet bliver nu bedst hvis den får lov at sætte sig 1-2 døgn i køleskabet inden servering.

Kage

Passionfrugtmousse

smørcreme

Forslag til pynt

  • Annaskirsebær
  • Gule m&m
  • Orange Dronninge mandler
  • Hvide Lind kugler
  • Gule Skittles

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem godt sammen.
  3. Tilsæt nu de våde ingredienser og rør godt rundt i et par minutter. Der må ikke være klumper i dejen.
  4. Klip bagepapir ud, så det passer med bunden af din springform.
  5. Smør siderne af springformen med lidt smør eller smagsneutral olie.
  6. Læg papiret i bunden og kom dejen i.
  7. Bag kage i midten af ovnen i ca. 50-60 min. Tjek evt. efter 40 min. hvis du bruger et større fad, med en større overflade end en springform.
  8. Brug en kødnål eller strikkepind til at tjekke om kagen er færdig.
  9. Tag siden af springformen, og lad kagen køle helt af.
  10. Imens kagen køler af skal passionsfrugtmoussen laves.
  11. Læg i blød i koldt i ca. 10 min.
  12. Del passionsfrugterne og skrab kerner og saft ned i en blender/minihakker.
  13. Kom og op i blenderen og blend det hele godt sammen.
  14. Si saften igennem en si, så alle de sorte små kerne kommer fra.
  15. Bland flormelis og sammen.
  16. Pisk fløden til en let skum og tilsæt flormelisen. Rør let rundt.
  17. Vrid vandet ud af husblassen og kom det i en skål.
  18. Smelt husblassen i microovnen i ca 10 sekunder, og lad det køle af.
  19. Kom den afkølet husbalss op i frugtsaften, og rør godt men stille rundt.
  20. Vend nu forsigtigt frugtsaften med den let pisket flødeskum.
  21. Stil passionsfrugten på køl i ca 1 time eller mere.
  22. Når kagen er kølet HELT af, og moussen er fast, fjernes bagepapiret i bunden af kage,  og kage skæres over i to. Brug en savtakket brødkniv.
  23. Fordel passionsfrugtmoussen på det nedereste lad, og læg forsigtigt den andet lag kage oven på.
  24. Stil nu kagen på køl i køleskabet et døgns tid eller mere. Jeg kommer en pose om.

    Smørcreme

  25. Et par timer før kagen skal serveres, laves smørcremen.
  26. Kom vand, og i en lille kasserolle og varm det stille op, ind til sukkeret er smeltet og det er helt gennemsigtigt.
  27. Lad sukkervandet køle lidt af.
  28. Imens hakkes den hvide og kommes derefter op i gryden, og smeltes.
  29. Kom den stuetempereret smør i en skål og kom chokolademassen over så smørret smelter.
  30. Tilsæt appelsinskal og pisk det hele godt sammen.
  31. Stil smørcremen på køl til den bliver fast, ca 30 min.
  32. Smør nu et tyndt lag smørcreme på kagen og stil den på køl igen, indtil laget har sat sig lidt.
  33. Smør nu et lidt tykkere lag smørcreme på kagen og pynt den med det du nu ønsker.
  34. Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.

Velbekomme

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *