De falske havregrynskugler
De falske havregrynskugler – I julen er der så mange fristelser, og når man nu er typen der tager på, bare af at kigge på et glas vand, må man til tider finde et sundere alternativ – det her er et af dem.
De falske havregrynskugler har narret mange, som ikke vidste hvad de er lavet af. Det er blandt andet også derfor, jeg hellere vil have dem, end almindelige havregrynskugler. Hvis man skal erstatte noget usundt med noget sundere, skal alternativet også side lige i skabet, ellers vil jeg hellere undvære helt.
I denne opskrift har jeg lavet en “traditionel” udgave, og en lidt mere eksperimentel en af slagsen.
Den traditionelle udgave er mine drenge også ret vilde med, og så kan man med lidt bedre samvittighed lade dem gå amok.
Du kan med fordel opbevare De falske kugler i en lufttæt beholder i køleskabet.
Den traditionelle :
Den utraditionelle :
- 100 g dadler uden sten
- 50 g mandler
- 50 g valnødder
- 2 håndfulde tørret tranebær
- 3-4 spsk vand
- Ristet kokosmel til at rulle dem i
- Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Er massen for tør kan ekstra vand tilsættes.
- Rul små kugler af massen og tril dem i kokosmel.
- Stil kuglerne i en lufttæt beholder, i køleskabet ca. 30 min.
Tips. Du kan eksperimenterer med forskellige nødde typer, eller tilsætte lakridspulver i massen.
Velbekomme.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.