chokoladekage, black magic kage, pyntet kage, lindas lækkerier, kage med pynt,
| |

Den ultimative chokoladekage

Dine gæster vil elske dig for denne ultimative chokoladekage – lige på nær dem der er på kur, de vil nok hade dig.

Som jeg har nævnt før, er det søde køkken ikke min stærke side, men lige netop denne chokoladekage er jeg stolt af. Min kreative side er heller ikke den bedste, men også her overraskede jeg mig selv.

Du kan selvfølgelig pynte din kage som du vil, eller helt lade være med at pynte den, og blot spise den som den er.

Den ultimative chokoladekage kan du med fordel lave et par dage før du skal bruge den, ja faktisk bliver den allerbedst efter 1-2 dage i køleskabet. Lidt inden kages skal serveres, kan du pynte den med frisk frugt og små chokolader som her.

Jeg laver kagen i en høj springform da den hæver en del. Du kan også lave den i et ildfast fad, men jeg synes nu det er nemmest i en springform, da jeg kommer i midten af kagen. Ønsker du ikke mousse i kagen, kan et fad sagtens bruges.

I opskriften tilsættes afkølet færdig brygget kaffe, men bare rolig – kagen kommer ikke til at smage af kaffe, men kaffen hjælpe med at fremhæve smagen af chokolade.

5-6 pers

Forslag til pynt:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem godt sammen.
  3. Tilsæt nu de våde ingredienser og rør godt rundt i et par minutter. Der må ikke være klumper i dejen.
  4. Klip bagepapir ud, så det passer med bunden af din springform.
  5. siderne af springformen med lidt smør eller smagsneutral olie.
  6. Læg papiret i bunden og kom dejen i.
  7. Bag kage i midten af ovnen i ca. 50-60 min. Tjek evt. efter 40 min. hvis du bruger et større fad, med en større overflade end en springform.
  8. Brug en kødnål eller strikkepind til at tjekke om kagen er færdig.
  9. Tag siden af springformen, og lad kagen køle helt af.
  10. Mens kagen køler helt af, kan du lave det ene brev chokolademousse.
  11. Når kagen er kølet helt af, fjerner du papiret i bunden, og sætter kagen på det fad du vil serverer det på.
  12. Skær forsigtigt kagen over, så du har to lag. Brug en savtakket kniv.
  13. moussen ud på det nederste lad, og toppe oven på.
  14. Stil nu kagen i køleskabet med en pose om i min 24 timer.
  15. På dagen hvor kagen skal serveres, laves det andet brev chokolademousse.
  16. Smøre hele kagen ind i moussen og pynt nu kagen.

 

Velbekomme

Blot til info, er denne opskrift er IKKE sponseret eller støttet af https://www.bagetid.dk/

Andre opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.