Guddommelig æblekage med valnødder og makroner
Efterår er lig med æblehøst, og hvorfor ikke lave en guddommelig æblekage med valnødder og makroner?
Æblekagen tager sig rigtig godt ud, hvis den anrettes i et glas, men kan også anrettes i en flot glasskål.
Jeg laver altid en stor portion æblegrød, og fryser resten ned, hvis der er noget i overskud.
6-8 pers
[envira-gallery id=”677″]
Æblegrød:
Æblekagerasp:
Pynt:
- Ribsgelé
- 2½ dl piskefløde
- Vask æblerne.
- Skræl æblerne og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i tren og kom dem op i en stor gryde.
- Flæk vanilje stangen og skrab vaniljekornene ud.
- Kom vand, vaniljekorn og vaniljestangen op i gryden.
- Kom sukker i og rør godt rundt – hold evt. lidt af sukkeret tilbage, og tilsæt det senere hvis grøden ikke er sød nok.
- Kog æblerne møre under låg ved middel varme.
- Rør en gang i mellem.
- Når æblerne er kogt ud, tages den af varmen.
- Fisk vaniljestangen op.
- Pres evt. store æblestykker ud med bagsiden af grydeskeen, eller brug en stavblender hvis du ikke kan lide der er klumper i din grød.
- Stil grøden på køl.
- Smelt smørret på en pande, og kom alle ingredienserne til æblekageraspen i.
- Vend forsigtigt rund i blandingen, og lad de tørre ingredienser suge smørren til sig.
- Sænk varmen til middel, og vend forsigtigt blandingen rundt i 3-4 minutter.
- Lad blandingen køle af på bagepapir.
- Held blandingen op i en skål, når den er kølet helt af.
- Knus makroner op i blandingen og rør rundt.
- Pisk fløden til en let skum.
- Kom et par skefulde kold æblegrød i bunden af et glas og derefter æblekageraspen. Kom endnu et par skefulde æblegrød i glasset og derefter æblekagerasp igen.
- Pynt glasset med flødeskum og lidt ribsgelé.
Tips: er du ikke til valnødder, kan andre nødder også bruges.
Velbekomme.

Jeg er egentligt ikke særlig vild med titlen “blogger” – jeg er jo bare en foodie.
Jeg elsker mad, elsker at fordybe mig i processen og udvikle nye opskrifter.
Jeg nyder at smage nye retter, tage dem til mig, og udvikle dem til min egen.
Jeg håber du vil finde min blog inspirerende, og måske udvikle dine egne retter.
One Comment