Snebolde med marcipan og julesne
Til julen høre konfekt, og en af klassikerne må helt sikkert være snebolde med marcipan og julesne.
En lille lækker mundfuld af marcipan, sprød chokolade og flormelis.
Til denne konfekt skal der ikke bruges alverdens ingredienser, dog vil du nok undre dig over én af dem – vand fra kikærter – også kaldet aquafaba.
Aquafaba har den enskab at den minder om æg i madlavning, og kan derfor bruges som erstatning for f.eks æggehvider.
Aqua = vand – Faba = bønner (latin)
Du kan også vælge at bruge æggehvider i denne opskrift, jeg har det lidt svært med rå æggehvider i min konfekt, og foretrækker derfor aquafaba.
Bare rolig, smagen af kikærter trænger ikke igennem dine snebolde, men gør at flormelisen bliver hård og giver det rigtigt knæk i sukker laget.
ca. 25 stk.
- Rul ca. 25 marcipankugler af 10 g pr. stk
- Smelt chokolade i et vandbad eller i mikroovnen – chokoladen skal blot lige akkurat når smelte punktet, og gerne være lidt til den tykke side.
- Dyp marcipankuglerne i den let smeltet chokolade.
- Stik et træ spyd, spidsepind eller tandstik ind i kuglen, så du kan sætte den til tørre, ved at stikke pinden gennem en papkasse eller andet, som kan holde marcipankuglerne mens den tørrer – på denne måde undgår du flade sider på dine snebolde. Er du ligeglad med flade sider, kan du blot lægge dem til tørre på en bageplade med bagepapir.
- Når chokoladen er tør, dypper du marcipan kuglerne i aquafaba, en af gangen.
- Ruller derefter kuglerne grundigt i flormelis.
- Stil sneboldene på køl en time.
Tips. Synes du ikke at dine snebolde er dækket helt af flormelis, kan du trille dem en omgang mere. Denne flormelis vi dog ikke blive hård som det første lag.
Du kan også drysse lakridspulver over kuglerne, inden chokoladen tørrer.